Ασλανίδης: «Η ομάδα ανοίγει καινούργια σελίδα»

Μετά από 34 χρόνια σκληρής δουλειάς στη Μελίκη, ο Δανης Ασλανίδης δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, καθώς αποχώρησε οικειοθελώς από τον σύλλογο. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο EOK Web Radio για τους λόγους της απόφασης, το μέλλον του και την πορεία της ομάδας. 

Για τον λόγο της αποχώρησής του απ’ τον ΓΑΣ Μελίκη: «Καταρχήν η απόφασή μου δεν ελήφθη την Τετάρτη, είχε ληφθεί απ’ τον Ιανουάριο και είχα ενημερώσει ότι στο τέλος θ’ αποχωρήσω. Για ‘μένα ο «κύκλος» στην ομάδα έκλεισε, ήταν καιρός να φύγω και ν’ αναλάβει ένας προπονητής που θα ‘χει τη δική του φιλοσοφία. Η ομάδα ανοίγει καινούργια «σελίδα». Για ‘μένα τουλάχιστον ήταν μια απόφαση εναρμονισμένη στα καινούργια δεδομένα. Βέβαια, συνέβη και κάτι εντελώς οικογενειακό, με τη μητέρα μου και έπρεπε να ‘μαι κοντά της. Γι’ αυτό και αποχώρησα 1-2 μέρες πριν το παιχνίδι, δε γινόταν διαφορετικά».

Για το πώς είναι ν’ αποχωρεί απ’ την ομάδα μετά από 34 χρόνια: «Είναι δύσκολο. Κι όταν είχα αποχωρήσει απ’ την προηγούμενη δουλειά μου στην τράπεζα ήταν δύσκολη η προσαρμογή, αλλά μετά από χρόνια το κατάφερα. Την προπονητική μου καριέρα δεν την τελείωσα, απλά ήρθε η στιγμή ν’ αποχωρήσω απ’ την ομάδα. Εννοείται ότι δεν αποχωρώ με την έννοια ότι θα εξαφανιστώ, όποιος θέλει θα ‘μαι κοντά του για οτιδήποτε χρειαστεί. Μια αλλαγή περιβάλλοντος πάντως είναι πάντα καλή, χρησιμεύει. Δε χρειάζεται να ‘ναι απότομη, εγώ την προγραμμάτισα και γι’ αυτό και είμαι λίγο πιο ήρεμος όσον αφορά τις επιλογές μου».

Για το μέλλον του: «Προς το παρόν θα ασχοληθώ με το σπίτι μου στη Χαλκιδική, να το φροντίσω λίγο. Θα πάρω τις ανάσες μου και αν έρθει κάποια σοβαρή πρόταση όσον αφορά την προοπτική και τη σοβαρότητα, θα τη σκεφτώ. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμφωνήσω, αλλά θα τη συζητήσω. Αν δεν έρθει, δεν πειράζει».

Για το μέλλον της Μελίκης: «Η καινούργια διοίκηση έχει όραμα να βρίσκεται η ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό που έγινε φέτος με τον υποβιβασμό, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια ατυχής συγκυρία. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα από την αρχή, με κάποιες αποχωρήσεις παικτών και όταν μετά σχηματίστηκε το ρόστερ υπήρξαν προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών που μας πήγαν πολύ πίσω. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Η διοίκηση θέλει να κρατήσει την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες, εξάλλου είναι πολλά χρόνια στη Γ’ Εθνική. Βέβαια, η Β’ Εθνική για τη Μελίκη είναι πολυτέλεια, γιατί και τις οικονομικές δυνατότητες δεν τις είχε, παρ’ όλα αυτά τα παιδιά στη διοίκηση δουλεύουν, προσπαθούν, παλεύουν, βάζουν την ομάδα πάνω από πολλά άλλα πράγματα σχετικά με τις δουλειές και τις προτεραιότητές τους και μέχρι τώρα όλο το οικοδόμημα της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες το χειρίστηκαν άψογα και σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό όσον αφορά τ’ αποτελέσματα».

Για τις χρονιές που ξεχωρίζει: «Είναι πολλές. Η μία ήταν η 1η χρονιά που ανεβήκαμε στη Γ’ Εθνική το 2004-05. Έγινε με ένα ρόστερ που είχε παιδιά καθαρά απ’ τη Μελίκη, με μηδενικό μπάτζετ, που ανέδειξε πολλά παιδιά, όπως ο Αλέξης και ο Βασίλης ο Μαυρίδης, ο Τριφτανίδης, ο Καραγκιοζόπουλος. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ σημαντική για ‘μένα και την ομάδα. Επίσης, η προπέρσινη χρονιά, σε συνδυασμό με την περσινή, με την έλευση και του Μπάμπη Ιμερίδη, που η ομάδα βρήκε πολλούς παίκτες με ίδια φιλοσοφία και έβγαλε στο παρκέ πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Αυτές ήταν οι, ας πούμε, καλύτερες χρονιές».