Βασιλόπουλος: «Να πανηγυρίσουμε την άνοδο»

vasilopoulos_fwtisΟ Φάρος Κερατσινίου με την απόκτηση του 30χρονου παίκτη, Φώτη Βασιλόπουλου προχώρησε σε μια πολύ σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του. Με την κίνησή της αυτή η ομάδα μας απέκτησε μεγάλη δύναμη στην περιφέρειά της καθώς ο Βασιλόπουλος προέρχεται από μια φοβερή χρονιά με τον Εθνικό και θα δώσει λύσεις κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Με την εμπειρία του και τις γνώσεις του θα βοηθήσει τους ήδη έμπειρους συμπαίκτες του ώστε ο Φάρος μας να πρωταγωνιστήσει για ακόμη μία χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Ο πολύπειρος παίκτης στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Φάρου τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ οικεία από την πρώτη κιόλας προπόνηση της ομάδας. Και αυτό διότι γνωριζόμαστε προσωπικά τόσο με τον κύριο Τσάπα όσο και τους περισσότερους παίκτες. Οπότε δεν ήταν δύσκολο στο να προσαρμοστώ άμεσα. Όσο περνούν οι μέρες γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και στο αγωνιστικό κομμάτι και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να επαναλάβουμε την περσινή καλή χρονιά του Φάρου». Για να συνεχίσει, λέγοντας: «Δε θα πω τα τετριμμένα ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Φάρο. Γιατί το θεωρώ αυτονόητο από τη στιγμή που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια υγιής ομάδα στην οποία θα ήθελε ο κάθε επαγγελματίας παίκτης να αγωνιστεί».

Σχετικά με τον πρόωρο αποκλεισμό του Φάρου Κερατσινίου από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας ο Φώτης Βασιλόπουλος τόνισε: «Αυτό που συνέβη πέρυσι με το Φάρο ήταν κάτι το μοναδικό. Όχι ότι δε μπορεί να επαναληφθεί στο σύντομο μέλλον αλλά χρειάζεται χρόνος και τύχη. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η ομάδα έχει έναν νέο προπονητή και νέους παίκτες και όλοι αυτοί μαζί με τους παλαιότερους θα πρέπει να βρουν τη χημεία τους. Δυστυχώς είχαμε και σοβαρούς τραυματισμούς όπως αυτόν του Γάιου (Σκορδίλη) που χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας. Πέρασα έναν τραυματισμό και εγώ πέρυσι ο οποίος χρειάστηκε και χειρουργείο οπότε αντιλαμβάνομαι το πώς νιώθει ο κάθε παίκτης όταν του συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για το γεγονός ότι χθες αγωνίστηκε, έστω και σε φιλικό παιχνίδι, με την πρώην ομάδα του τον Εθνικό, δήλωσε:

«Πέρασα μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι με τον Εθνικό. Το κλίμα μεταξύ μας ήταν πολύ καλό και θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Βασίλη Δέρβο όσο και στον Δημήτρη Καραφαντή. Η ομάδα είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Α1 δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Τώρα είμαι παίκτης του Φάρου και θα κάνω τα πάντα ώστε να πετύχουμε το φετινό μας στόχο».

Τέλος, αναφορικά με το στόχο του Φάρου και τις υπόλοιπες ομάδες τις Α2, τόνισε: «Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα της Α2 θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Υπάρχουν ομάδες με ιστορία όπως ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής και ομάδες που έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ όπως ο Δούκας, ο Αστακός και ο Χολαργός που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για την Α1 κατηγορία. Εύχομαι να είμαστε πάνω απ” όλα υγιείς και τυχεροί, να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να πανηγυρίσουμε την άνοδο».