Βασιλόπουλος: «Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι δύσκολα»

Ο Εθνικός αντιμετωπίζει αύριο (10/3, 20.00) τον Δούκα στο Κλειστό του Αγ. Θωμά και ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος μίλησε στην επίσημη σελίδα των πειραιωτών για τις ιδιαιτερότητες της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον θα επηρεάσει τις ομάδες η αλλαγή της έδρας και της ώρας του παιχνιδιού.

Ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος δήλωσε αρχικά: «Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι δύσκολα και θέλουν ξεχωριστή προσοχή. Πόσο μάλλον το συγκεκριμένο ματς, κόντρα σε μια ομάδα που «καίγεται» για νίκη, γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γλιτώσει την απευθείας πτώση. Με νίκη πιθανόν να διατηρούν ελπίδες. Εμείς πρέπει να προσέξουμε έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της Α2, τον Αλέξη Κυρίτση. Επίσης, πρέπει να δώσουμε προσοχή στα rebounds, καθώς ο Δούκας είναι μια αθλητική ομάδα. Τέλος, θα πρέπει να είμαστε καλοί στο αντρικό transition, αφού ο Δούκας τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό».

Ο βοηθός του Σάββα Συμεωνίδη σημείωσε «Το γεγονός οτι δεν θα παίξουμε στη φυσική έδρα του Δούκα είναι θετικό για εμάς, αφού στο ΔΑΙΣ εμφανίζεται πάντα πολύ δυνατός. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το κομμάτι».

Ολοκληρώνοντας, ο νεαρός προπονητής επισήμανε «Η αλλαγή της ώρας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει και τις δύο ομάδες. Οι παίκτες βγαίνουν από την ρουτίνα της προπόνησης και των αγώνων τους. Παρόλα αυτά, ως επαγγελματίες αυτό οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».