Β. Λιόλιος: “ Μαύρη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ, αυτή που θ’ αρχίσει η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου

Ως “μαύρη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ” χαρακτήρισε την ημέρα που θα ξεκινήσει η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου στις επικείμενες εκλογές Βαγγέλης Λιόλιος. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ στο περιθώριο της αναμέτρησης του Προμηθέα με τον Άρη για την Basketleague, αναφέρθηκε στους λόγους που δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της διοίκησης Πρωτοδικείου, κάλεσε τη μεταβατική διοίκηση να φροντίσει να γίνουν έγκαιρα οι εκλογές και προέτρεψε όλους “… να κλείσουμε όλοι αυτή τη μαύρη πόρτα για να ανοίξουμε μια νέα σελίδα με μια νόμιμη εκλογική διαδικασία”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Δήλωσα πως δεν θέλω να είμαι μέλος της διοίκησης Πρωτοδικείου. Είπα ξεκάθαρα πως δεν θέλω να κάνω χρήση των 200 και πλέον σωματείων που είναι στο πλευρό μας. Πρέπει η υπάρχουσα διοίκηση να προκηρύξει εκλογές βάσει του νόμου. Δεν μπορεί να μην το κάνει, αν δεν μπορεί να το κάνει εκπίπτει άμεσα.
Έστω κι αν προσπαθούν να καθυστερήσει η διαδικασία, οι εκλογές θα γίνουν. Μέλημά μου, εφόσον εκλεγώ, είναι να είμαστε μαζί μια ομάδα για την επόμενη μέρα, ακόμη και με τους άλλους υποψηφίους. Όποιος εθελοντικά θέλει να προσφέρει για το καλό του μπάσκετ, θα τον έχω μαζί μου.
Είναι μια μαύρη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ η αυριανή που θα αρχίσει η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου. Ελπίζω να κλείσουμε όλοι αυτή τη μαύρη πόρτα για να ανοίξουμε μια νέα σελίδα με μια νόμιμη εκλογική διαδικασία”.