Γιατράς: «Ταπεινότητα και δουλειά»

giatrasΑν και νεοφώτιστος στις εθνικές κατηγορίες ο Προμηθέας έδειξε δεν ήρθε για να μείνει πολύ καιρό στη Γ’ εθνική. Η ομάδα της Πάτρας κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου Νότου και πλέον βάζει πλώρη να πρωταγωνιστήσει και στην Β’ εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Γιατράς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και για το ταβάνι που… δεν υπάρχει.

Αναλυτικά:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Προμηθέα αν και νεοφώτιστος:
“Παρότι ξεκινήσαμε άσχημα, μέσα στο πρωτάθλημα είχαμε σταθερότητα και καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάστηκαν και σε αυτό μας βοήθησαν πολύ τα έμπειρα παιδιά που υπήρχαν στο ρόστερ. Με βασικά στοιχεία την σταθερότητα και τον ενθουσιασμό μπορέσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.
Προσωπικά η άνοδος αποτελούσε κρυφό μου στόχο εξαρχής όμως δεν γινόταν να το πω δημόσια γιατί ο Προμηθέας ήταν μία νεοφώτιστη ομάδα που συστηνόταν για πρώτη φορά στο ελληνικό μπάσκετ. Βασική αρχή μου είναι ότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και παρότι η ομάδα ανέβηκε τον Αύγουστο εμείς καταφέραμε να χτίσουμε ένα ρόστερ που δεν είχε να φοβηθεί τίποτα”.

Για τον κόσμο που έδειξε να στηρίζει την προσπάθεια:
“Στην πορεία μας έπαιξε μεγάλο ρόλο ο κόσμος που στήριξε έμπρακτα την ομάδα τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Αποτέλεσε μία μεγάλη δύναμη για εμάς που κάθε φορά μας έδινε κουράγιο και ενθουσιασμό.
Από εκεί και πέρα πίσω από τους παίκτες και τον προπονητή που φαίνονται υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων. Οι συνεργάτες, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές κι ο γιατρός ήταν πάντα κοντά μας και έλυναν όποιο πρόβλημα δημιουργούνταν. Ήταν πραγματικά ένα πολύ καλό τιμ”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στη Β’ εθνική και το ταβάνι της ομάδας:
“Και φέτος θα είμαστε νεοφώτιστοι όπως πέρσι στη Γ’ εθνική. Μέχρι τώρα έχουμε προσθέσει τους Νίκο Πέττα και Δημήτρη Κατιάκο, οι οποίοι με τις περσινές ομάδες τους ήταν MVP και πρώτοι σκόρερ στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν. Σκοπεύουμε να κάνουμε μία με δύο προσθήκες ακόμα κι από εκεί και πέρα ο στόχος μας θα είναι να κάνουμε μία καλή πορεία, φυσικά ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο.

Για εμένα είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι φέτος ο Προμηθέας κάνει ένα άνοιγμα φέτος στις ακαδημίες φέρνοντας ταλαντούχα παιδιά γεννημένα το 1999 και 2000 που στο μέλλον περιμένουμε να απασχολήσουν ευχάριστα το ελληνικό μπάσκετ. Μεγάλο κεφάλαιο σε όλα αυτά αποτελεί και ο Κώστας Μίσσας, ο οποίος έχει αναλάβει να επιβλέπει το πρόγραμμα, το οποίο είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η ομάδα δεν έχει ταβάνι, όμως πρέπει να συνεχίσουμε όλοι με ταπεινότητα και δουλειά”.

Για τη διοίκηση που στηρίζει το εγχείρημα:
“Οι ομάδες είναι οι διοικήσεις τους γιατί αυτές έχουν τα κλειδιά, αυτές βάζουν τους στόχους κι αυτές επιλέγουν τον προπονητή που μπορεί να εκπληρώσει τα υπάρχοντα σχέδια. Μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στην ομάδα γιατί υπάρχει άψογη συνεργασία με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Γενικότερα όλοι ξέρουμε στον αθλητισμό τι συμβαίνει και τι γίνεται οπότε δεν χρειάζεται ούτε εγώ να τους κάνω διαφήμιση ούτε να πω μεγάλα λόγια”.