Γκίμας: «Αν όχι του χρόνου σε δύο, σε πέντε χρόνια θα βρίσκεται στην Α1»

gkimas-ziagkosΣτο ύψος του στάθηκε ο Φίλιππος, ο οποίο πάλεψε απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πετύχει τη μεγάλη νίκη. Ο Δημήτρης Γκίμας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την άνοδο της στην Α1, ευχαρίστησε τη διοίκηση που στάθηκε στο πλευρό, ενώ τόνισε πως η ομάδα αξίζει να βρίσκεται μέσα στην εξάδα. Παράλληλα, μίλησε για την τριάδα των παικτών που στήριξαν την ομάδα, αναφέρθηκε στο χλευασμό που δέχτηκαν, ενώ τόνισε πως κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη πενταετία η ομάδα θα βρίσκεται στην Α1.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ, στον κόσμο της και στον προπονητή. Συνεχώς έλεγα ότι η ΑΕΚ είναι αυτή που θα κερδίσει το πρωτάθλημα και αυτό όχι γιατί είναι η ΑΕΚ αλλά γιατί έχει συνέπεια, φιλοσοφία, δύναμη στην άμυνα και προπαντός διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα. Φυσικά έχει και έναν υπέροχο κόσμο που την ακολουθεί. Είναι χαρά για μένα μια τέτοια ομάδα που παίζει άμυνα για σαράντα λεπτά, για 26 παιχνίδια να καταφέρνει να ανεβαίνει κατηγορία.

Εμείς είχαμε μια καλή πορεία στα τρία τελευταία παιχνίδια και σήμερα θέλαμε να κερδίσουμε. Αποδείχθηκε όμως ότι δεν ήμασταν αρκετά έτοιμοι για να αντέξουμε 40 λεπτά στο αμυντικό κομμάτι της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ μας κέρδισε πρώτα με την άμυνα της. Η χρονιά για μας φέτος ήταν τόσο δύσκολη όσο ήταν αντίστοιχα οι προηγούμενες 15 συνολικά που βρίσκομαι στην ομάδα. Θεωρούσα πολλά πράγματα ότι ήταν δεδομένα αλλά τελικά δεν ήταν, θεωρούσα πολλά πράγματα μικρής σημασίας αλλά τελικά δεν ήταν. Οι προσωπικότητες των παικτών ήταν διαφορετικές, με διαφορετική η νοοτροπία και παρά το καλό μας ξεκίνημα, οφείλω να ομολογήσω, ότι τα περισσότερα λάθη, τα δικά μου έγιναν στο ξεκίνημα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν μιλάω για το τεχνικό κομμάτι αλλά για κάποια άλλα ζητήματα. Δεν κρύβομαι από τις ευθύνες και ότι μου αναλογεί το αναλαμβάνω. 

Πιστεύω ότι όλα αυτά θα μας γίνουν μάθημα και του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Πρώτα απ’ όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση η οποία σε στιγμές δύσκολες στήριξε την ομάδα με ότι δυνάμεις είχε και μάλιστα την στιγμή που η ομάδα «ακροβατούσε» με τους τραυματισμούς και τα αρνητικά αποτελέσματα σε ένα τεντωμένο σχοινί. Μας στήριξε όλους, έμενα, τον Χρήστο Μπλατσιώτη και όλα τα παιδιά και μας στηρίζει ακόμη. Είμαι υπερήφανος για όλα τα παιδιά. Μπορεί να μαλώσαμε σε όλη αυτή την πορεία αλλά όλα τους στάθηκαν και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Ξέρω ότι πολλοί μας χλευάσανε. Σίγουρα είχαμε ένα διάστημα ότι οποίο δεν αγωνιζόμασταν αλλά «παίζαμε» ήταν άξιος κριτικής. Και εγώ και τα παιδιά μπορούν να δεχθούν την κριτική αλλά όχι τον χλευασμό της προσωπικότητας μας. Όλοι έχουμε προσωπικότητα και όλοι είμαστε επαγγελματίες.

Πιστεύω ότι η ομάδα δεν άξιζε για πρωταθλητισμό αλλά μας ταίριαζε μια θέση μέσα στην εξάδα και ελπίζω να τερματίσουμε μέσα σ’ αυτή. Το θέλουμε πάρα πολύ. Το ότι η ομάδα βρίσκεται σήμερα σ’ αυτό το σημείο οφείλεται στους δυο αθλητές που έχω δίπλα μου τον Γιώργο Τριχόπουλο και τον Τάσο Κασαμπαλή αλλά και στον Γιώργο Μπρόζο. Όσοι έκριναν από τις ατυχές στιγμές των παικτών αυτών ότι δεν κάνουν για την ομάδα κάνουν τεράστιο λάθος. Δεν γίνονται έτσι οι ομάδες. Αυτοί οι είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες που έχουμε. Ίσως στην πορεία να τους έχω αδικήσει αλλά τους σέβομαι πάρα πολύ γιατί και αυτοί πέρασαν πάρα πολλά.

Πριν από χρόνια όταν λέγαμε ότι αυτή η ομάδα θα φτάσει στην Α2 κάποιοι μας χλευάζανε. Εγώ σήμερα σας λέω και σας το υπογράφω, αν και πάλι θα δεχθώ τον χλευασμό, ότι αν όχι του χρόνου σε δύο, σε πέντε χρόνια θα βρίσκεται στην Α1. Αρκεί να μείνουμε οικογένεια όπως είμαστε, η Διοικήση, οι προπονητές και ακόμη κάποιοι που να αγαπήσουν τον μπάσκετ και να βοηθήσουν την ομάδα και δεν εννοώ οικονομικά γιατί ορισμένοι όταν ακούνε για βοήθεια νομίζουν ότι αυτή αφορά μόνο το οικονομικό. Εύχομαι να είμαστε γεροί και του χρόνου πάλι εδώ.»

Με τη σειρά του ο Γιώργος Τριχόπουλος δήλωσε: «Συγχαρητήρια και από εμένα στην ομάδα της ΑΕΚ. Έλειψε από την Α1 και να είναι πλέον ένα υγειές σωματείο. Αγωνιστικά το παιχνίδι για εμάς χάθηκε στο 3ο δεκάλεπτο. Βγάλαμε όλοι μας την «αρρώστια», δεν αντιδράσαμε σωστά. Προσπαθήσαμε στο τέλος μήπως και μπορέσουμε να το γυρίσουμε αλλά με την αστοχία μας σε κάποιες βολές και ελεύθερα σουτ δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Η ατμόσφαιρά στο γήπεδο ήταν καταπληκτική και αν ο κόσμος της Βέροιας θέλει να ζήσει τέτοιες στιγμές ξανά του χρόνου θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα γιατί είναι τιμή για μια επαρχιακή ομάδα όπως είναι η Βέροια να έχει ομάδα στην Α2. Βοηθάει του νέους να έρχονται πιο κοντά στον αθλητισμό».

Τέλος από την πλευρά του, ο Τάσος Κασαμπαλής σχολίασε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που καταφέραμε και παραμείναμε στην κατηγορία παρά τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε. Το καλό είναι ότι είμαστε όλοι υγιείς. Έχουμε μια πολύ καλή βάση για την επόμενη χρονιά. Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου, από επιχειρηματίες από τον Δήμο, από τα ΜΜΕ. Στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ δυστυχώς ήμουν τραυματίας και δεν μπόρεσα να ζήσω το μεγαλείο και την όμορφη ατμόσφαιρα που έζησα σήμερα εδώ, στον τόπο μου την Βέροια. Η ΑΕΚ είναι πραγματική «Βασίλισσα» και της αξίζει να είναι στην Α1. Είχαμε πει και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ότι η Α2 είναι η δυσκολότερη κατηγορία στο Ελληνικό μπάσκετ και παράλληλα η πιο ωραία. Γι’ αυτό ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει στην επόμενη προσπάθεια μας περισσότερο».