Γκόφας: «Να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα

gkofasΜετά το σπουδαίο “διπλό” στο Αίγιο, η Νίκη Αμαρουσίου επιστρέφει στο “σπίτι” της, όπου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής θα φιλοξενήσει, αύριο (Κυριακή 30/11) στις 14:00, τη Ζάκυνθο, σε ένα ματς που κρύβει πολλές παγίδες.

Η ομάδα του Αμαρουσίου θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί των τελευταίων αγωνιστικών (σ.σ. μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες), ωστόσο η προετοιμασία εν όψει της αναμέτρησης με την Ζάκυνθο δεν κύλησε ομαλά, με τη συμμετοχή των Μίλος Παβλίσεβιτς (θλάση) και Δημήτρη Κατωπόδη (ίωση) κρίνεται αμφίβολη, μιας και είναι ανέτοιμοι… Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι θα συμπεριληφθούν κανονικά στη δωδεκάδα του παιχνιδιού.

Για την αυριανή “μάχη” με την ΑΓΕΖ και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Νίκη Αμαρουσίου, μίλησε ο Δημήτρης Γκόφας, μέσω του nikiamarousiou.gr: “Η αποστολή μας δεν θα είναι καθόλου εύκολη απέναντι σε μία τόσο επικίνδυνη ομάδα, όπως η Ζάκυνθος, ενώ το έργο μας δυσκολεύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τη στιγμή που έχουμε ανέτοιμους τους Μίλος Παβλίσεβιτς και Δημήτρη Κατωπόδη. Όπως και να ‘χει, εμείς θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα, να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, δίνοντας βαρύτητα και πάλι στην αμυντική μας λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι είμαστε η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής…

Η Ζάκυνθος, απ’ την άλλη, ναι μεν δείχνει προς το παρόν αδυναμία στα εκτός έδρας ματς, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να το βελτιώσει, κάτι που θα προσπαθήσει από το αυριανό κιόλας παιχνίδι, ώστε να μην χάσει άλλο έδαφος. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να μην βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο. Πρόκειται για πολύ έμπειρη ομάδα, με έναν προπονητή, τον Θεόφιλο Μπεκέ, που έχει πλούσιες παραστάσεις (σ.σ. πέρσι ήταν συνεργάτης του Παπαθεοδώρου στην Α1 με την Νέα Κηφισιά). Διαθέτει παίκτες εξαιρετικά επικίνδυνους στον επιθετικό τομέα, με μεγάλη εμπειρία, που θα μπορούσαν κάλλιστα να σταθούν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, ενώ πολλοί εξ αυτών προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως π.χ. ο Καρβούνης (Α2), ο Ζαχαράκης (Β’ Εθνική), κ.α.. Έχει, ωστόσο, και τρωτά σημεία… Αμυντικά δεν έχει δείξει ακόμη τις πραγματικές της δυνατότητες, υπό την έννοια ότι ο κόουτς Μπεκές δίνει έμφαση στην άμυνα. Ένα επιπλέον μειονέκτημα -το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου- είναι το γεγονός ότι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας δεν προπονούνται όλοι οι παίκτες μαζί, που είναι μεγάλο “αγκάθι” για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει…”.