Γκόφας: «Σημαντικό να προσαρμόζεσαι»

gkofasΜε υψηλές βλέψεις θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής η Νίκη Αμαρουσίου, η οποία ποντάροντας στην ομοιογένεια και στον κορμό που κράτησε από την περσινή σεζόν θα επιδιώξει να διεκδικήσει την άνοδο. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Γκόφας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την διπλή συνεργασία που έχει με τον σύλλογο του Αμαρουσίου αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά:
Για τη συνεργασία του με τη Νίκη Αμαρουσίου:
“Η συνεργασία μου με την ομάδα ξεκίνησε σε πρώτη φάση με στόχο να οργανώσουμε τις ακαδημίες. Αυτή ήταν η αρχή κι έτσι αναπτύχθηκε περαιτέρω η συνεργασία μας. Παρότι βρίσκομαι στο αντρικό συνεχίζω να είμαι υπεύθυνος ακαδημιών της Νίκης και να προπονώ το τμήμα των Μίνι. Η παρουσία μου στις ακαδημίες δεν έχει να κάνει με την παρουσία μου στον πάγκο της αντρικής ομάδας.
Ουσιαστικά πέρσι η διοίκηση ήθελε έναν άνθρωπο μέσα από την ομάδα για να αναλάβει το αντρικό κι εμπιστεύτηκε εμένα. Σε συνεργασίες όπως είναι αυτή που έχω με τη Νίκη πρέπει κι οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες αλλιώς αυτό θα φανεί στην πορεία. Πιστεύω ότι κι οι δύο είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που πορευόμαστε”.

Για το ρόστερ που στελεχώθηκε και το στυλ μπάσκετ που θα παίζει:
“Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή για τη Νίκη κι έτσι σε συνεργασία με την διοίκηση αποφασίσαμε να μην γίνουν πολλές αλλαγές παρά μόνο κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Ο Δέλιος εξαιτίας κάποιων προσωπικών υποχρεώσεων αποχώρησε από την ομάδα κι έτσι αποκτήσαμε στη θέση του τον Μούγιο από τη Νήαρ Ηστ, ενώ προχωρήσαμε και στην προσθήκη του Κατωπόδη από τη Δόξα Λευκάδας. Όπως καταλαβαίνετε το ρόστερ σε σχέση με πέρσι παραμένει το ίδιο και προστίθενται τα δύο παιδιά.
Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού που θέλω να παίζουμε έχει να κάνει με το υλικό που υπάρχει αλλά και με τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, να διεκδικούμε το ματς μέχρι το τέλος και να παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πέρσι κερδίσαμε πολλά παιχνίδια στο φινάλε. Για έναν προπονητή είναι σημαντικό να μπορεί να προσαρμόζεται τακτικά στις συνθήκες που υπάρχουν και στο υλικό που έχει”.

Για του στόχους στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:
“Τους στόχους τους θέτει πάντα η διοίκηση. Φέτος η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την άνοδο της ομάδας, ενώ επιθυμία όλων είναι η προώθηση κάποιων νεαρών ταλαντούχων παιδιών της Νίκης, ώστε σε βάθος χρόνου να στελεχώσουν αυτοί το αντρικό τμήμα. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί το περιβάλλον της Γ’ εθνικής είναι έντονα ανταγωνιστικό, όμως κάποιες φορές ένα τέτοιο περιβάλλον βοηθάει τους παίκτες που θέλουν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο να βάλουν ένα έξτρα κίνητρο στον εαυτό τους”.