Γούναρης: «Να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά»

Από την αρχή η χρονιά ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ιωνικό που καλούνταν να βρει τις ισορροπίες του με νέα διοίκηση και να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο σκληρό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.

Ο κόουτς Μάριος Γούναρης ανέλαβε τον σύλλογο της Νίκαιας στα μέσα της σεζόν και έβαλε ένα σημαντικό ληθαράκι στη μάχη για την εξασφάλιση της παραμονής. Ο 47χρονος κόουτς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τις αλλαγές που έφερε αλλά και για τη δύσκολη νίκη επί του Τρίτωνα στην παράταση.

Αναλυτικά:

Για τη δύσκολη νίκη (78-76παρ.) επί του Τρίτωνα
“Είχαμε πει ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είχαμε κάποια θέματα μικροτραυματισμών και όλη την εβδομάδα δεν ήμασταν πλήρης στην προπόνηση. Αυτό ήταν εμφανές στην αρχή του αγώνα, καθώς μπήκαμε νωθρά. Στην πορεία, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν και στο δεύτερο, τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε καλά. Στο 37′ είχαμε χτίσει μία διαφορά 11 πόντων, όμως κάποια λάθη μας και μερικές λεπτομέρειες οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί το ματς ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε και βγάζοντας την τελευταία άμυνα κερδίσαμε”.

Για τον εκτός έδρας παιχνίδι που έρχεται με το Κορωπί
“Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το Κορωπί διαθέτει αρκετά ποιοτικό ρόστερ και καθοδηγείται από έναν καλό προπονητή. Είναι σίγουρα το φαβορί της αναμέτρησης, όμως εμείς θα μπούμε για να παλέψουμε σκληρά και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Έχουμε πει ότι θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα οπότε το αντιμετωπίζουμε ως ένα ακόμα παιχνίδι”.

Για την εικόνα της ομάδα από τότε που ανέλαβε και τις αλλαγές που έκανε
“Το βασικότερο είναι ότι τα παιδιά κατάλαβαν πως αδίκησαν τους εαυτούς τους με τις εμφανίσεις που έκαναν. Συνειδητοποίησαν ότι ήταν για πιο ψηλά. Φυσικά, βοηθήσαμε κι εμείς στο κομμάτι της ψυχολογίας και σε συνδυασμό με κάποια νέα στοιχεία της φιλοσοφίας που περάσαμε, καταφέραμε να παρουσιαστεί ένα σύνολο που παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Βελτιωθήκαμε αρκετά στην άμυνα βγάζοντας περισσότερη ενέργεια και πάθος. Αυτό είναι κομβικό για την αλλαγή που θέλαμε, καθώς η αμυντική λειτουργία μίας ομάδας είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού”.

Για τους στόχους της ομάδας
“Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παρά μόνο ότι κοιτάμε τα ματς ξεχωριστά. Έχουμε φτάσει στο τελευταίο σκέλος του πρωταθλήματος οπότε θέλουμε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Για το κόσμο του Ιωνικού και αν στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται
“Ο κόσμος του Ιωνικού είναι πάντα παρών και βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Τους θέλουμε και στη συνέχεια μαζί μας γιατί αναμφίβολα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι για εμάς. Είναι στην πραγματικότητα ο έκτος παίκτης γιατί η βοήθεια που δίνει στα παιδιά είναι μεγάλη. Αγαπάνε την ομάδα τους και ξέρουν να το δείχνουν έμπρακτα όντας πάντα δίπλα της”.