Γ. Καραταγλίδης: «Γίνεται καλή δουλειά στις υποδομές της Καστοριάς»

Η νίκη της Καστοριάς επί του Ιωνικού Ιωνίας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για τους νικητές, ώστε να βρεθούν την 4άδα. Ο προπονητής της Καστοριάς Γιώργος Καραταγλίδης, ωστόσο επιλέγει να στέκεται στη δουλειά που γίνεται στις υποδομές της ομάδας όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για το αν σκέφτονται την τετράδα: «Μαθηματικά έχουμε ελπίδες για να μπούμε στην τετράδα, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε 2 νίκες στα 2 παιχνίδια που απομένουν, αλλά πρέπει να περιμένουμε και το τι θα κάνει ο Ιωνικός στα άλλα 2 ματς. Σ’ αυτόν τον όμιλο όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους, έτσι έχει φανεί φέτος. Εμείς δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο με τις προσθήκες που κάναμε, του Χότζα και του Παπαδημητρίου και νομίζω θα είναι άδικο να υποβιβαστεί η ομάδα με τέτοια προσπάθεια που έκανε στον 2ο γύρο».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Είμαστε αρκετά καλά, είναι όλα τα παιδιά στο γήπεδο, δουλεύουν καλά και αυτό φαίνεται και στο παρκέ. Έχουμε αποκτήσει και πάλι τη χημεία μας και αυτό βγαίνει και στους αγώνες. Έτσι όπως είναι το σύστημα, θα πρέπει να ‘μαστε υγιείς και όλοι μαζί μέχρι το τέλος, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή».

Για τη φιλοσοφία της Καστοριάς: «Δεν είναι αυτοσκοπός να ανεβούμε, αλλά θέλουμε σίγουρα να έχουμε μια ομάδα σε εθνική κατηγορία. Δουλεύουμε με δικά μας παιδιά και κάποιους φοιτητές που ήρθαν εδώ και βοηθούν. Από ‘κει και κάτω, προωθούμε παιδιά απ’ το εφηβικό στο ανδρικό και θέλουμε αυτά τα παιδιά να παίζουν σ’ ένα καλό επίπεδο, σ’ ένα εθνικό πρωτάθλημα, ώστε να παίρνουν παραστάσεις και εμπειρίες σημαντικές για την εξέλιξή τους».

Για το ταλέντο στην Καστοριά: «Σίγουρα υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και είναι στο «στόχαστρο» των μεγαλύτερων ομάδων. Βέβαια, σαν πόλη είμαστε μικρή πόλη, αλλά υπάρχουν παιδιά, γίνεται καλή δουλειά στις υποδομές».