Γ. Φλιάτης: “Κοιτάμε να περνάμε καλά”…

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό… Μπορεί ν’ ακούγεται “κλισέ”, όπως σχολιάζει κι ο αρχηγός του Μακεδονικούς Γιάννης Φλιάτης, μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Εκείνο, ωστόσο που έχει σημασία για τους “πράσινους” είναι “… να ευχαριστιόμαστε κάθε παιχνίδι και να περνάμε καλά”, όπως αποκάλυψε ο 31χρονος αρχηγός της ομάδας.

Μιλώντας στο makedonikos.gr, o μεγάλος αδερφός της ταλαντούχου οικογένειας Φλιάτη [ο Γιάννης παραδέχεται πως «ο μικρός (σ.σ. ο Γιώργος) είναι ο καλός μας»] απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν την δομή και τις φιλοδοξίες του φετινού ρόστερ, την δική του θέση στον σύλλογο και το δύσκολο τρίτο παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά.

Μπορεί να πετύχει η μίξη τόσο έμπειρων και τόσο νέων; Ως αρχηγός της ομάδας, η απάντηση σου έχει μεγάλη βαρύτητα.
«Τα περισσότερα χρόνια, και ειδικά τα πρόσφατα, παρατηρούμε ότι αυτή η μίξη γίνεται σε όλες τις ομάδες, έτσι χτίζονται όλες οι ομάδες, έτσι και ο Μακεδονικός. Αυτό συμβαίνει και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη, αλλά και λόγω της φιλοσοφίας που έχει η δική μας ομάδα, να βάζει νέους παίκτες μπροστά, ιδανικά και παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία. Μπορεί να πετύχει, λοιπόν, μια τέτοια μίξη, ναι, ειδικά με το συγκεκριμένο γκρουπ “έμπειρων” που έχουμε εμείς φέτος, που είναι εξαιρετικοί παίκτες και χαρακτήρες για να καλωσορίσουν τους μικρότερους στην ομάδα».

Όλη η ομάδα είναι αφοσιωμένη στην δουλειά της, μια μεγάλη ωραία παρέα που προπονείται σκληρά, περνά από το γυμναστήριο και από το γήπεδο ακόμη και τις πρωινές ώρες. Από που πιστεύεις ότι προκύπτει όλη αυτή η διάθεση και ο επαγγελματισμός;
«Πιστεύω ότι αυτό ξεκινά καταρχάς από τους μεγάλους ηλικιακά παίκτες που έχουμε και, ιδίως, από τους δύο μεγαλύτερους, τον Λευτέρη τον Γαλανίδη και τον Ευθύμη τον Τσακαλέρη, οι οποίοι είναι από τα παιδιά που θα έρθουν και για πρωινή προπόνηση και γενικότερα θα δουλέψουν πολύ. Αυτό το βλέπουν και οι πιο μικροί και παίρνουν ένα κίνητρο να έρθουν κι αυτοί για επιπλέον δουλειά. Από την άλλη, και ο κόουτς το περνάει αυτό στην ομάδα, γιατί είναι κι αυτός πολύ σταθερός στο κομμάτι της δουλειάς και της προπόνησης. Το βλέπουν αυτό οι παίκτες, βλέπουν ότι και αυτός δουλεύει πάρα πολύ το δικό του κομμάτι και παίρνουν και από εκεί κίνητρο. Η ομάδα, επίσης, προσφέρει και το γήπεδο, δηλαδή πάνω απ’ όλα υπάρχει και η αντικειμενική δυνατότητα να δουλέψεις. Μπορείς να έρθεις ό,τι ώρα θέλεις να χρησιμοποιήσεις το γήπεδο ή το γυμναστήριο, σε άλλες ομάδες δεν θα το βρεις ανοιχτό».

Το ξεκίνημα είναι καλό, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αλλά η δουλειά δεν σταματά, όπως συνεχίζει να λέει ο Δημήτρης Γεροφώτης. Πώς αξιολογείς, λοιπόν, την έναρξη σας στην σεζόν και τι περιμένεις από το παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά;
«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε δύο παιχνίδια που είχαν διαφορές μεταξύ τους. Το πρώτο ήταν ένα παιχνίδι με μια δύσκολη, πιο γεμάτη και πιο έμπειρη ομάδα, που έχει μεγαλύτερους στόχους από τον Πολύγυρο, ο οποίος απ’ ο,τι φαίνεται θα διεκδικεί την σωτηρία του. Εμείς την δουλειά μας κάνουμε, δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι και ο Πολύγυρος θα κάνει νίκες. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, λοιπόν, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό και, κυρίως, κοιτάμε να το ευχαριστιόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό: να το ευχαριστιόμαστε και να περνάμε καλά».

Βαδίζεις ήδη στον τέταρτο χρόνο σου στον Μακεδονικό. Σκέφτεσαι τον εαυτό σου οπουδήποτε αλλού;
«Μου αρέσει πάρα πολύ στην ομάδα το γεγονός ότι προσφέρει σε έναν παίκτη πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πράγματα που ενδεχομένως δύσκολα θα βρει σε άλλη ομάδα της κατηγορίας. Όπως είπα και πριν, ένα από αυτά είναι οι εγκαταστάσεις, έπειτα το κλίμα που υπάρχει γύρω από τον σύλλογο, με τόσο κόσμο μες στο γήπεδο. Οπότε, πράγματι, δύσκολα θα έβλεπα τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα τώρα. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και πράγματα που μπορεί να βελτιώσει η ομάδα από μέρους της, πράγματα που τα μαθαίνει από εμάς, τους παίκτες, βλέποντας το πώς δουλεύουμε ή τι έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητα μας. Μου αρέσει, λοιπόν, όλο αυτό το κλίμα και αυτά που πρεσβεύει ο Μακεδονικός και, φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο για το πώς νιώθω εδώ παίζει ο συγκεκριμένος κόουτς που έχουμε, ο Δημήτρης Γεροφώτης!».