Δενδρινός: «Μπορούμε να κάνουμε θαύματα»

Το 20ο All Star Game ήταν από τα πληρέστερα που έχουν διεξαχθεί. Την πρώτη μέρα του διημέρου παλιές δόξες του αθλήματος φόρεσαν ξανά τα σορτσάκια και αγωνίστηκαν χωρισμένοι σε παλαίμαχους Πάτρας και παλαίμαχους υπόλοιπης Ελλάδας. Την ομάδα της υπόλοιπης Ελλάδας ανέλαβε να καθοδηγήσει τεχνικά ο άνθρωπος, ο οποίος είχε την τύχη να είναι προπονητής της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας μπάσκετ σε Ολυμπιάδα, Μάκης Δενδρινός. Ο “Βούδας” του ελληνικού μπάσκετ -όπως ήταν το παρατσούκλι του- μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ..

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του στους πάγκους στο παιχνίδι των παλαιμάχων:
“Αρχικά νιώθεις κάπως περίεργα όταν ξανακάθεσαι στο πάγκο, όμως για εμένα το σημαντικό ήταν ότι βρεθήκαμε με φίλους που είχαμε να βρεθούμε πολλά χρόνια. Συμμετείχαμε σε μία γιορτή που γινόταν στη βαριά σκιά του χαμού του Κολοκυθά, όμως από την άλλη η μπασκετική παράδοση της Πάτρας και η συμμετοχή όλης της πόλης ήταν ένα πολύ θετικό σημείο. Ελπίζω ότι ο κόσμος αποζημιώθηκε. Φέτος δείξαμε ότι αν συνεργαζόμαστε όλοι οι φορείς μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ελπίζω ότι μπήκε ψηλά ο πήχης ώστε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερο και πληρέστερο.
Άποψη μου είναι ότι ίσως θα πρέπει να προσεχθεί λίγο το θέμα της ημερομηνίας. Θα είναι καλύτερο να γίνεται κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων όταν τα παιδιά θα έχουν διακοπές και οι αθλητές είναι πιο χαλαροί αγωνιστικά. Βέβαια αυτά είναι πράγματα που εύκολα διορθώνονται αρκεί να υπάρχει διάθεση και συνεργασία”.

Για την πόλη της Πάτρας που έδειξε ότι αγαπάει το μπάσκετ:

“Η Πάτρα έχει μία μεγάλη παράδοση και δεν είναι τυχαίο ότι έχει βγάλει πολλούς και καλούς αθλητές. Είναι μία πόλη που διψάει για μπάσκετ και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι του Απόλλωνα που το κλειστό γεμίζει. Προσωπικά θεωρώ ότι η Πάτρα μετά τα δύο κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) είναι η μεγαλύτερη μπασκετούπολη. Μακάρι η κοινωνία να στηρίζει οικονομικά τις ομάδες της πόλης, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται και να δίνουν τη δική τους νότα στο πρωτάθλημα”.