Δερμιτζάκης: «Να παραμείνουμε σε ανοδική τροχιά»

Επικίνδυνη αποστολή στου Ζωγράφου για τον Πανερυθραϊκό, καθώς, η ομάδα θα κληθεί να ξεπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο του σκληροτράχηλου ΕΦΑΟΖ, αύριο (Κυριακή 12/11, 17:00), στο κλειστό του Ζωγράφου.

Για έκτο συνεχόμενο ματς, ο Δημήτρης Χουχουλής θα έχει την τύχη να υπολογίζει όλους τους παίκτες του, καθώς ορισμένα μικροπροβλήματα τραυματισμών μέσα στην εβδομάδα ξεπεράστηκαν άμεσα κι έτσι ο τεχνικός του Πανερυθραϊκού θα έχει γεμάτη τη “φαρέτρα” του.

Η έδρα του ΕΦΑΟΖ αποτελεί, αν μη τι άλλο, μία απ’ τις πιο σκληρές και δύσκολες της κατηγορίας, όπως εξάλλου παραδέχθηκε ο φόργουορντ του Πανερυθραϊκού μας, Μάριος Δερμιτζάκης:

“Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία, καθώς μετράμε δύο σερί νίκες, ενώ είμαστε και σε πολύ καλή κατάσταση, αφού και αποδίδουμε καλό μπάσκετ και οι καλές εμφανίσεις άρχισαν πλέον να μεταφράζονται σε νίκες. Κάτι που ήταν θέμα χρόνου, άλλωστε, να συμβεί και αυτό το γνωρίζαμε. Πλέον, μας έχει φύγει το όποιο άγχος υπήρχε, γιατί όσο να ‘ναι όταν παίζεις καλά και στο τέλος δεν φτάνεις στο θετικό αποτέλεσμα, σκέφτεσαι περισσότερο τι φταίει και φορτώνεσαι με έξτρα πίεση, ειδικά όταν είσαι ολοκαίνουρια ομάδα, όπως ο Πανερυθραϊκός. Συν τοις άλλοις, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε ολοένα και περισσότερο τα πατήματά μας, έχουμε ρολάρει, βγαίνει όλο και πιο πολύ η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια. Και αυτό θέλουμε, εξάλλου… Να παραμείνουμε σε ανοδική τροχιά, να παρουσιαζόμαστε όλο και πιο βελτιωμένοι και μέσα από αυτή τη διαδικασία να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Ο ΕΦΑΟΖ έχει καθιερωθεί πια στην κατηγορία και θα έλεγα ότι είναι πλέον απ’ τις πιο… παραδοσιακές ομάδες της Β’ Εθνικής, των τελευταίων χρόνων. Επιπλέον, στο “σπίτι” του είναι πολύ δυνατός, καθώς η έδρα του είναι απ’ τις δυσκολότερες στην κατηγορία, ενώ είναι και ομάδα ρυθμού, γι’ αυτό και εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και παράλληλα να επιδιώξουμε να τους βάλουμε στο δικό μας ρυθμό… Το φετινό πρωτάθλημα είναι τόσο δύσκολο και αμφίρροπο, που, ναι μεν είναι τετριμμένο αυτό που θα πω, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάζουμε μακριά και ο στόχος μας θα πρέπει να είναι το επόμενο ματς… Αν είμαστε υγιείς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!”.