Διαμαντόπουλος: «Εύκολο δεν είναι, απλά το πιστεύουμε

fea_apollwnΤέσσερις στροφές απέμειναν πριν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος και περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Και δη για μια ομάδα όπως η ΦΕΑ, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. Δωδέκατη, κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, με 29 πόντους με τα περιθώρια να έχουν στενέψει.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο Κυριάκος Κοσμίδης και οι παίκτες του, που δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στην αναμέτρηση των «κυανόλευκων» με τον Κεραυνό στο Αίγιο την Κυριακή 3 Απριλίου (5μ.μ.) για την 23η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου.

Οι δύο βαθμοί την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ουραγό Οίακα Ναυπλίου, ως όφειλαν, ήρθαν. Ο Κεραυνός ωστόσο, δεν είναι Οίακας κι αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες της ΦΕΑ είναι πως τα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν και όλα μετράνε διαφορετικά. Είναι επίσης προφανές ότι τα λάθη και τα «δώρα» με χαμένες νίκες στις λεπτομέρειες θα πρέπει να μην κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, ότι μια ενδεχόμενη ήττα σε αυτό το καρέ αγώνων της παραμονής θα είναι μοιραία και θα οδηγήσει την ομάδα τους στην Α’ ΕΣΚΑ και αυτό είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, με βάση το διακύβευμα των αγώνων αυτών που έρχονται.

Τα πράγματα για το συγκρότημα της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι πολύ ξεκάθαρα καθώς γνωρίζουν άπαντες πολύ καλά ότι για να παραμείνουν στην κατηγορία χρειάζονται να κάνουν τέσσερα στα τέσσερα κόντρα σε Κεραυνό Αιγίου, Νέα Ιωνία, Ίκαρο Καλλιθέας και Μανδραϊκό.

Η ΦΕΑ στα παιχνίδια αυτά παίζει την υστεροφημία της σαν ομάδα, παίζει τον εγωισμό και τον ιδρώτα της προσπάθειάς της καθημερινά με την πολύ σκληρή δουλειά που γίνεται, παίζει τη συνέχεια των ονείρων της στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ, παίζει πιο απλά όλο της το είναι σαν ομάδα και όλη της την χρονιά.

«Εύκολο δεν είναι, απλά το πιστεύουμε. Και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος». Οι 14 λέξεις του πρώτου σκόρερ της ΦΕΑ (248 πόντους μέχρι την 22η αγωνιστική), του Γιώργου Διαμαντόπουλου μετά το τέλος του αγώνα με τον Οίακα αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα για τη συνέχεια.

Αγωνιστικά προβλήματα, πλην του γνωστού τραυματία Γιάννη Κρητικού, δεν υπάρχουν. Σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η ΦΕΑ ηττήθηκε για έναν πόντο (65-64) με μπάζερ μπίτερ στο φινάλε με αντίπαλο την Πεύκη, ενώ η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με την προπόνηση του Σαββάτου και την Κυριακή το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για το Αίγιο, στο τελευταίο της ταξίδι μακριά από την πρωτεύουσα.