Διασυρμός και αποκλεισμός για την Εθνική Εφήβων

Η Γαλλία ήταν εξ αρχής το φαβορί της αναμέτρησης. Το απέδειξε και στο γήπεδο και μάλιστα με τροπο εμφατικό, αφού συνέτριψε την Ελλάδα 77-46 και προκρίθηκε στους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εφήβων, αφήνοντας εκτός συνέχειας το αντιπροσωπευτικο μας συγκρότημα.

Τα ριμπάουντ (34-47) αποτέλεσαν μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, το σημαντικότερο όμως ήταν ότι βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά επιθετικά. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν 4/27 τρίποντα, δεν προηγήθηκαν ούτε στιγμή στο ματς και είδαν την πλάτη των Γάλλων ακόμα και με 34 πόντους διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο κατέρρευσε.

Ο Άρης Σωτηρίου (12 πόντοι) ήταν ο μόνος που διασώθηκε από την ελληνική ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με ποσοστό 26%, υπέπεσε σε 23 λάθη και δέχτηκε ένα σερί 0-21 από το 27′ μέχρι το 35′, χάνοντας τελείως την επαφή με το σκορ. Ένα καταστροφικό οκταλεπτο ήταν αρκετό για να κρίνει τον νικητή στα Δύο Αορακια, χαλωντας το καλό δεύτερο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου.

Η Εθνική δεν έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, αλλά δεν άφησε επί ένα δεκάλεπτο τους Γάλλους να ξεφύγουν στο σκορ. Αυτό οι “τρικολόρ” το έκαναν στην δεύτερη περίοδο, όταν έτρεξαν ένα επιμέρους 14-2 και ξέφυγαν με 16-32. Ένα ταιμ άουτ του Καστρίτη και η αλλαγή της ελληνικής άμυνας σε ζώνη πάντως άλλαξε αρκετά το ρυθμό του ματς. Η Εθνική βραχυκύκλωσε τους Γάλλους με τη ζώνη, το γεγονός όμως ότι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 2/16 τρίποντα δεν της επέτρεψε να ρίξει την διαφορά περισσότερο από τους 12 πόντους (24-36).