Εκπνέει το… deadline για τις ομάδες της Α2, ερωτηματικά για τέσσερις…

Η ΕΟΚ έχει ζητήσει εδώ και ημέρες να ενημερωθεί από τα σωματεία της Α2 για το ποια θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και ποια δεν προτίθενται να κατέβουν στους αγώνες. Και το deadline εκπνέει την Τρίτη 30/3 το μεσημέρι, οπότε και θα γίνει γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα… express!

Ήδη εδώ και κάμποσο καιρό οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και φαντάζουν ετοιμοπόλεμες γι’ αυτή τη “μάχη” με τον χρόνο. Βέβαια τα ερωτηματικά δεν λείπουν. Η Καβάλα είναι ένα από αυτά, με τον προπονητή του συλλόγου Νίκο Πενταζίδη να μην έχει δει κανέναν από τους παίκτες στο παρκέ, αφού δεν υπήρξε καμία σχετική “ενόχληση” από τη διοίκηση. Το… “σωσίβιο” που μπορεί να υπάρχει, πως ακόμη κι αν δεν κατέβει ν’ αγωνιστεί η ομάδα, δεν θα υποβιβαστεί, ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο απλό. Οι παίκτες θα έχουν χάσει όλη τη χρονιά κι αυτό ίσως να παίξει πολλαπλά ρόλο στις συζητήσεις για τη νέα περίοδο, ενώ δίχως άλλο θα υπάρξει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην “εικόνα” της Καβάλας με μία ενδεχόμενη αδυναμία συμμετοχής. Στο σύλλογο “ζυγίζουν” τα δεδομένα και θα κάνουν γνωστή την τελική απόφασή τους αύριο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Παγκράτι, με την ομάδα να έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις για να μπορέσει ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα… express. Τα οικονομικά δεδομένα είναι (και) για τους “ροσονέρι” ο μεγάλος “βραχνάς”, όμως παρότι έχει βρεθεί ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η σεζόν, υπάρχει ακόμη “μαύρη τρύπα” στο μπάτζετ κι αυτό τρέχουν να βρουν τρόπο να καλύψουν, πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Η κατάσταση στον Κόροιβο Αμαλιάδας μοιάζει να… εξομαλύνεται, με την ομάδα να μπήκε στο κλειστό της Ήλιδας. Οι παίκτες έκαναν τα τεστ τους και προπονήθηκαν, όμως τα ερωτηματικά να είναι αρκετά. Ουδείς γνωρίζει τι επιφυλάσσει η συνέχεια κι όπως λένε στην Αμαλιάδα “αύριο θα ξέρουμε”. Ο Κώστας Δελέγκος γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα έχει απουσίες, καθώς ο Γιάννης Μιχαλούτσος υπηρετεί τη θητεία του και είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορεί να συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ ο ομογενής Σάσα Κάππος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ.

Το άλλο μεγάλο ερωτηματικό είναι το Αγρίνιο, όπου τα πάντα μοιάζουν να βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί. Η ομάδα δεν έχει συγκεντρωθεί καθόλου, συζητήσεις ουσιαστικές δεν έχουν γίνει, το τοπίο παραμένει θολό κι όλα συνηγορούν ότι δύσκολα η ομάδα του ΑΟΑ θα βρεθεί στο παρκέ για ν’ αγωνιστεί. Τα πάντα βέβαια θα φανούν στο… χειροκρότημα, δηλαδή το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και θα έχει εκπνεύσει ο χρόνος που έχουν τα σωματεία για ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους.