Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Λάρισα και Βόλο

UN basketball_ballΜε έντονο τοπικό χρώμα ο Φοίνικας υποδέχεται στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικης την συμπολίτισσα ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν τη πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα ενώ σε καλή κατάσταση δείχνει να είναι και η ΑΕΛ αφού προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Να… «μεταμορφώσει» τον αντίπαλο του και από…Τιτάνες να τους κάνει πιο βατούς φιλοδοξεί η Μεταμόρφωση στο ντέρμπι με το σωματείου του Παλαμά. Οι Βολιώτες θέλουν να πάρουν τη πρώτη τους νίκη στον δεύτερο γύρο και να σταματήσουν το αρνητικό σερί των τριών ατυχών αποτελεσμάτων ενώ αντίθετα οι Καρδιτσιώτες βρίσκονται σε πολύ καλή φάση και προέρχονται μάλιστα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες που τους έφεραν στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τη κορυφή. Στον πρώτο γύρο είχαν κερδίσει οι Τιτάνες με 81-74.

Ένα αρκετά δύσκολο έργο έχουν οι Διόσκουροι Κοζάνης μέσα στη πάντα δυνατή έδρα των Γρεβενών με αντίπαλο τον επικίνδυνο Πρωτέα και ευελπιστούν να πάρουν το σημαντικό διπλό που θα τους βοηθήσει να παραμείνουν στη πρώτη τριάδα και να… ξεχάσουν κάπως τις απώλειες της πρεμιέρας. Για τους φιλοξενούμενους αυτή α είναι η έβδομη νίκη για τα Γρεβενά αλλά και η πρώτη του δευτέρου μέρους του

πρωταθλήματος που την χρειάζονται προκειμένου να ανέβουν λιγάκι από τη μέση της βαθμολογίας. Στον πρώτο γύρο οι Διόσκουροι είχαν κερδίσει αρκετά εύκολα τον αντίπαλο του.

Η Βόνιτσα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις επιτυχίες απέναντι στον Αριστοτέλη Φλώρινας όπως και η Μελίκη απέναντι στη Μακαμπή. Αντίθετα, η Καστοριά θέλει να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και να αρχίσει τα εντός έδρας του δεύτερου κομματιού της περιόδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας έτσι τον Αστέρα Λάρισας και παίρνοντας μια πολύ καλή βαθμολογική ανάσα στη «μάχη» της παραμονής.

Το  πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Μεταμόρφωση Βόλου – Τιτάνες Παλαμά (Β. Παρασκευόπουλος, 18.00)
Βόνιτσα – Αριστοτέλης Φλώρινας (ΔΑΚ Βόνιτσας, 18.00)
Φοίνιξ Λάρισας – ΑΕΛ (Αλκαζάρ, 18.00)
Πρωτέας Γρεβενών – Διόσκουροι Κοζανης (ΔΑΚ Γρεβενών, 18.00)
Μελίκη – Μακαμπή (ΔΑΚ Μελίκης, 18.00)
Καστοριά – Αστέρας Λάρισας (Καστοριάς, 18.00)