Η ομάδα των Ικάρων ξεκινά μια νέα πορεία, δηλώνοντας πανέτοιμη στις προκλήσεις και τους στόχους που θα προκύψουν, τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Οι «κυανοκίτρινοι» επενδύουν προπονητικά σε έναν, νέο και ανερχόμενο coach, τον Κώστα Σίσκο, που έχει τιμήσει την φανέλα των Ικάρων, ως παίκτης και ως βοηθός προπονητή στο πρόσφατο παρελθόν. Η μέχρι τώρα διαδρομή του στους πάγκους, είναι χρόνο με τον χρόνο προοδευτική, ενώ η Σερραϊκή καταγωγή του, συγχρονίζεται με την φιλοσοφία μας, για ανέλιξη των δικών μας παιδιών, από τις «κυανοκίτρινες» ακαδημίες, που είναι γεμάτες ταλέντο! Σκοπός είναι να ενισχυθεί η πρώτη ομάδα, με αθλητές που θα αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία, θα αγαπούν τον τόπο τους και θα αποκτήσουν νοοτροπία νικητή, όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια, στους Ικάρους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έγινε ο σχεδιασμός της ομάδας για την σεζόν 2018-19, όπου μετά τις τελευταίες επιτυχημένες πορείες πρωταθλητισμού, σε όλες τις κατηγορίες που αγωνιστήκαμε, επιλέξαμε να στηρίξουμε το υπάρχον ρόστερ και να κρατήσουμε σταθερό τον κορμό, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις.

Στους Ικάρους Σερρών, ανανέωσαν για ακόμη μια χρονιά οι: Παντελής Γεωργιανός, Γιάννης Κακιούζης, Θεόφιλος Θολιώτης, Θωμάς Γκούτζιας, Μπάμπης Σιδερίδης, Θοδωρής Δαλαγκόζης, Μπάμπης Φώτογλου, Γιάννης Πιπιλιός, Θανάσης Τοπάλης και Βασίλης Τσέλιος.

Τις «κυανοκίτρινες» ελπίδες, θα ενισχύσουν με τις προσπάθειες τους στο παρκέ, οι νέοι παίκτες του συλλόγου. Ο Δημήτρης Καραμπέκης (Guard/Small Forward), που αγωνιζόταν με πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πευκοχώρι (3η θέση), και είναι ίσως το σημαντικότερο ταλέντο του Σερραϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, παίζοντας αποδεδειγμένα σε ομάδες υψηλού επίπεδου. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος (Center/Power Forward) που αγωνιζόταν στην ΕΑ Πατρών, επιστρέφει πιο δυνατός, στις Σέρρες και τους Ικάρους, όπου ανδρώθηκε μπασκετικά, προκειμένου να αποδείξει ότι το ταλέντο του, ανήκει στην elite της περιοχής μας. Ο φέρελπις και Σερραίος, Γρήγορης Κάτος, μετά από δυο χρόνια γεμάτα εμπειρίες, εκεί όπου το μπάσκετ είναι επιστήμη, όπως στον Άρη Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στους Ικάρους, με σκοπό να διεκδικήσει φανέλα βασικού, ξεσηκώνοντας το Σερραϊκό κοινό, με το στυλ του. Ενώ το πάζλ ολοκληρώνεται, με τον Πασχάλη Κουτσοκώστα (Power Forward) ένα αυθεντικό «μπασκετικό προϊόν» της σχολής ΧΑΝΘ και τον Έλληνα ομογενή από την Σουηδία, Παύλο Παυλίδη (Point Guard/Shooting Guard) με τον τίτλο του δεινού σκόρερ να τον συνοδεύει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, της Σκανδιναβικής χώρας, στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ καθώς και στους συλλόγους όπου έχει κάνει πρωταθλητισμό, κατακτώντας τίτλους!

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, συμπληρώνεται από τον γυμναστή φυσικής κατάστασης Σπύρο Παπαδόπουλο, που πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα, ώστε οι Ίκαροι να μην έχουν προβλήματα τραυματισμών και να φτάσουν ως το φινάλε πλήρης δυνάμεων.

Το ιατρικό επιτελείο απαρτίζεται από τον γενικό ιατρό Νάσο Παπαδόπουλο που στέκεται άξιος συμπαραστάτης στην προσπάθεια των Ικάρων για πολλά χρόνια, όντας ο ίδιος παίκτης και διαιτητής στο σπορ που αγαπά, την ιατρό-μικροβιολόγο Μάνθα Καραγεώργου, που στηρίζει την πρώτη ομάδα με τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, καθώς και τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Κωφοτόλη, αναπληρωτή πρόεδρο της γυμναστικής ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) Σερρών, που έχει διατελέσει επί χρόνια φυσικοθεραπευτής όλων των μεγάλων ομάδων του νομού Σερρών, σε ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση.

Το «ευ αγωνίζεσθαι» θα είναι και φέτος το υψηλότερο ιδανικό που θα πρεσβεύουν οι Ίκαροι Σερρών, καλή επιτυχία σε όλους.