Εξώδικη διαμαρτυρία σε ΕΟΚ και ΚΕΔ το Κορωπί…
Ζητά να επαναληφθεί το παιχνίδι με τον ΑΟΑ

koropi logoΚάθετα αντίθετοι σε κάθε ενδεχόμενο συνέχισης του ματς με το Αγρίνιο απ’ το σημείο που διεκόπη είναι οι ιθύνοντες του Κορωπί, φροντίζοντας μάλιστα να εκφράσουν αυτή τους την αντίθεση με τον πλέον επίσημο τρόπο. Στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στην ΕΟΚ και την ΚΕΔ, με την οποία ζητούν την επανάληψη της αναμέτρησης σε διαφορετικό γήπεδο από το ΔΑΚ Αγρινίου καθώς και αλλαγή του διαιτητικού διδύμου. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο επισημαίνουν τα σημεία εκείνα που θεωρούν ότι θα πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο, ώστε να γίνει δεκτό το αίτημά τους, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στην οικονομική επιβάρυνση που αναγκάζεται να υποστεί το σωματείο με την επανάληψη της αναμέτρησης στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:
«Ε ν ώ π ι ο ν

Κάθε Αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής

 

Ε ξ ώ δ ι κ η

Δήλωση, Διαμαρτυρία, Γνωστοποίηση

και Πρόσκληση με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων

 

Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ», που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής, οδός Τέρμα Αναστασίου Ντούνη (Άγιοι Πάντες Κορωπί Αττικής).

 

Π ρ ο ς

 

1.- Την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) – Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, που εκπροσωπείται νόμιμα και εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κηφησίας αριθμ. 37 (Μαρούσι) και

 

2.- Την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) που εκπροσωπείται νόμιμα και εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κηφησίας αριθμ. 37 (Μαρούσι).

 

……*……

 

Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας στον 1ο Όμιλο του Νότου, της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά δέκα τρεις (13) ομάδες και ήδη έχομε διανύσει τις είκοσι (20) πρώτες αγωνιστικές.

 

Όπως, επίσης, γνωρίζετε το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 στο κλει-στό γυμναστήριο ΔΑΚ Αγρινίου είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση Α.Ο. Αγρινίου – Γ.Σ. Κορωπίου στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Διαιτητές του παιχνιδιού είχαν ορισθεί οι κ.κ. Καραλής και Μαυρατζάς και κομισάριος ο κύριος Ρόζης.

 

Η αποστολή της ομάδος μας, όταν κατέφθασε στο γήπεδο και συγκεκριμένα στις 15:30 μ.μ. διαπίστωσε ότι σε διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου υπήρχαν νερά από την βροχή που εισέρχονταν στο παρκέ από την οροφή του γηπέδου.

 

Αμέσως ο αρχηγός της αποστολής μας κ. Μαλτέζος Δημήτριος εξέφρασε στους διαιτητές και στον κομισάριο τον έντονο προβληματισμό μας για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και συζήτησε την πιθανότητα αναβολής του αγώνα, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Εσωτερικού Κανονισμού Διαιτησίας, το οποίο ορίζει στην παρ. 1 εδ. α ότι:

 

« Ένα γήπεδο χαρακτηρίζεται σαν ακατάλληλο, πριν ή και μετά την έναρξη του αγώνα, στις παρακάτω εξαιρετικές περιπτώσεις:

 

α- Όταν, εξ αιτίας βροχής, το έδαφος του γηπέδου καθίσταται ολισθηρό, σε σημείο που να αποτελεί κίνδυνο για τους αθλητές»

 

Οι διαιτητές της αναμέτρησης απάντησαν πως, κατά την κρίση τους, το πρόβλημα δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και με προσοχή και συνεχές σκούπισμα από εθελοντές που θα τοποθετούνταν για τον συγκεκριμένο σκοπό, ο αγώνας μπορούσε να πραγματοποιηθεί , όπερ και εγένετο.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε, παρά τις αντίξοες συνθήκες που καθιστούσαν ακατάλληλο το γήπεδο και πριν ακόμη την έναρξη του αγώνα, γεγονός που είχαμε επισημάνει στους διαιτητές και ήταν εμφανής η δυσκολία προσπάθειας κυρίως της ομάδος μας, καθώς τα περισσότερα νερά βρίσκονταν εντός της γραμμής των 6,75 στον χώρο επίθεσης της ομάδος μας. Το σκορ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 13-20 υπέρ της ομάδος μας.

 

Στην διακοπή του πρώτου δεκαλέπτου ο αρχηγός της αποστολής της ομάδος μας κ. Δημήτριος Μαλτέζος συνέχιζε να επιμένει για το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, καθώς η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν άφηνε κανένα άλλο περιθώριο, αφού εντείνονταν η βροχόπτωση, εκτός αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου !!!, γεγονός που δημιουργούσε συνθήκες τέτοιες που να είναι, αν όχι βέβαιος, τουλάχιστον πιθανός κάποιος σοβαρός τραυματισμός αθλητή της ομάδας μας.

 

Οι διαιτητές όμως είχαν άλλη γνώμη και εντύπωση και αφού μας ενημέρωσαν πως τα παιχνίδια δεν είναι εύκολο να αναβάλλονται, προχώρησαν στην έναρξη του β΄ δεκαλέπτου. Στο 15΄ περίπου λεπτό και ενώ η ομάδα μας συνέχισε να προηγείτο σταθερά με 10 πόντους διαφορά, ο αθλητής της ομάδος μας Αλέξιος Τσιουμπρής (Νο 12) σε μία επιθετική του προσπάθεια γλίστρησε στα λιμνάζοντα νερά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον προσαγωγό, τραυματισμός που έκανε αδύνατη την συμμετοχή του στην συνέχεια του παιχνιδιού.

 

Ο αγώνας διεκόπη για περισσότερο από 10 λεπτά με την ομάδα μας να διαμαρτύρεται εκ νέου έντονα και να ζητά την οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς η ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου οδήγησε σε έναν τραυματισμό αθλητή της ομάδας μας και εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και των λοιπών αθλητών της. Οι διαιτητές περιέργως έκριναν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και επέμεναν στην συνέχιση του παιχνιδιού, κατά παράβαση του Κανονισμού Διαιτησίας, έχοντας ως συμπαραστάτρια την γηπεδούχο ομάδα, που όπως, εκ των υστέρων, αποδείχθηκε από τις ίδιες τις ανακοινώσεις της ομάδος του Αγρινίου, το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα νερά είναι χρόνιο στο συγκεκριμένο γήπεδο και η ομάδα του Αγρινίου έχει μάθει να ζει με αυτό και να προφυλάσσετε. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή της για την συνέχιση του αγώνα ακόμη και μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό και δεύτερου αθλητή μας κατά τα κατωτέρω αναφερόμενα.

 

Στο ημίχρονο του αγώνα με το σκορ στο 24-27 για την ομάδα μας, ο αρχηγός της αποστολής της ομάδος μας ζήτησε εκ πάλι από τους διαιτητές και τον κομισάριο την διακοπή του αγώνα, καθώς η ομάδα μας κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, είχε χάσει ήδη έναν σημαντικότατο παίκτη, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές αντιμετώπιζαν με φόβο και άρνηση την συνέχιση του παιχνιδιού. Οι διαιτητές όμως, εξακολουθούσαν να κρίνουν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και μάλλον θεωρώντας προφανώς φυσιολογικό να υπάρχουν νερά στον αγωνιστικό χώρο, που καθιστούσαν το έδαφος του γηπέδου ολισθηρό σε σημείο που να αποτελεί κίνδυνο για τους αθλητές, διέταξαν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

 

Η ομάδα μας δήλωσε την επιθυμία της για υποβολή ένστασης, κατά της έναρξης και συνέχισης του παιχνιδιού, αλλά οι διαιτητές δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο, λέγοντας πως αυτό πρέπει να γίνει μετά το τέλος του αγώνα. Μπροστά στον ορατό κίνδυνο του μηδενισμού που πιθανόν θα υποχρεώνονταν η ομάδα μας από την εκβιαστική στάση των διαιτητών αποφάσισε να συνεχίσει παθητικά το παιχνίδι, μη έχοντας και άλλη επιλογή, με συνέπεια το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο τρίτο δεκάλεπτο να ανατραπεί με την ομάδα του Αγρινίου να καταφέρνει τον σκοπό της, προηγούμενη με 50-36 στο 27΄ λεπτό της αναμέτρησης.

 

Στην επόμενη ακριβώς φάση δυστυχώς είχαμε τα χειρότερα, αυ-τά που φοβόμασταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καθώς τραυματίστηκε ο αρχηγός της ομάδος μας Θέμης Παπαβλασόπουλος (Νο 6), ο οποίος γλιστρώντας σε άλλο σημείο καρμανιόλα, υπέστη ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Μετά από αυτό οι διαιτητές πείστηκαν ότι έπρεπε να διακόψουν το παιχνίδι και επιβεβαίωσαν την άποψη μας πως κακώς ξεκίνησε και προκλητικά συνεχιζόταν ο συγκεκριμένος αγώνας.

 

Μετά την οριστική διακοπή του αγώνα οι διαιτητές και ο κομισάριος, συνεχίζοντας την αδικαιολόγητη στάση και συμπεριφορά τους δεν επέτρεπαν την υποβολή ένστασης από την ομάδα μας, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η ένσταση έπρεπε να είχε υποβληθεί στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ οι ίδιοι τόσο κατά την έναρξη του αγώνα, όσο και πριν την έναρξη του β΄ ημιχρόνου μας είχαν αναφέρει ότι η οποιαδήποτε τυχόν ένστασή μας θα καταχωρούνταν μόνο μετά την λήξη του αγώνα και παρέμεναν κλειδωμένοι για περισσότερο από μία (1) ώρα στα αποδυτήρια.

 

Μετά ταύτα στραφήκαμε νόμιμα και εμπρόθεσμα ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, καταθέτοντας ένσταση την οποία όμως από τυπικούς και μόνο λόγους δεν μπορέσαμε να υποστηρίξουμε, καθώς δεν καταθέσαμε, σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, εντός του 48ωρου το παράβολο των 100 Ευρώ που απαιτούνταν, ως τυπική προϋπόθεση του παραδεκτού αυτής από αμέλεια και παρανόηση και μόνο, καθώς μέχρι πρότινος ορίζονταν ότι για την τυπική αποδοχή της ένστασης είναι απαραίτητη η κατάθεση του παραβόλου μέχρι και την προηγούμενη από την συζήτηση της από την Επιτροπή ημέρα.

 

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας και στην διάθεση σας για απόλυτη ισονομία και αξιοκρατία πιστεύουμε πως γίνεται κατανοητό ότι μια αμέλεια από πλευράς μας ως προς το τυπικό και μόνο μέρος της ένστασής μας (παράβολο) κατά της απόφασης των διαιτητών περί έναρξης διεξαγωγής του αγώνα, καταστρατηγώντας το άρθρο 33 του Εσωτερικού Κανονισμού Διαιτησίας, το οποίο ορίζει στην παρ. 1 εδ. α ότι:

 

« Ένα γήπεδο χαρακτηρίζεται σαν ακατάλληλο, πριν ή και μετά την έναρξη του αγώνα, στις παρακάτω εξαιρετικές περιπτώσεις:

 

α- Όταν, εξ αιτίας βροχής, το έδαφος του γηπέδου καθίσταται ολισθηρό, σε σημείο που να αποτελεί κίνδυνο για τους αθλητές»

 

δεν μπορεί να αλλάξει την ΠΛΗΜΜΕΛΕΣΤΑΣΤΗ και σε κάθε περίπτωση ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΌ ΕΣΑΣ συμπεριφορά των διαιτητών του αγώνα, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα. Εγκληματικές συμπεριφορές από ακατάλληλους ανθρώπους.

 

Παράλληλα, όμως, διατυπώνομε και προς όλους εσάς, τους νόμιμα θεσμοθετημένους και αρμόδιους να λάβουν γνώση φορείς, τις έντονες διαμαρτυρίες μας και τα παράπονά μας για την ως άνω μη σύννομη και καταφανώς άδικη σε βάρος του ιστορικού Συλλόγου μας συμπεριφορά των διαιτητών του αγώνα, τους οποίους καταγγέλλομε ευθέως για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ζητώντας σας ταυτόχρονα να λάβετε όλα τα απαραίτητα και αναγκαία πειθαρχικά μέτρα, που θα κρίνεται ότι πρέπει να ληφθούν σε βάρος των ανωτέρω.

 

Για όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά ρητώς επιφυλασσόμεθα να στραφούμε στο μέλλον κατά παντός υπευθύνου ενώπιον των αρμοδίων Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων και κάθε άλλης αρμόδιας Υπηρεσίας και Αρχής.

 

Πιστεύουμε ότι είναι απόλυτα κατανοητό ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς μία ομάδα που προηγείτο συνεχώς , με άνεση και σταθερά σε ένα παιχνίδι, χάνει από εξωγενείς παράγοντες αρχικά έναν βασικό της παίκτη, οι αθλητές της κινδυνεύουν συνεχώς από την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, την οποία έχομε επανειλημμένως επισημάνει στους κ.κ. διαιτητές, και δεν μπορούν να συμμετάσχουν με προσήλωση και με όλες τους τις δυνάμεις και στο τέλος βρίσκεται να στερείται των υπηρεσιών ενός ακόμη βασικότατου αθλητή της από τραυματισμό, που επίσης προήλθε από εξωγενείς παράγοντες.

 

Καταλαβαίνει κανείς πως μετά τα παραπάνω η συνέχιση ενός παιχνιδιού που η εικόνα και η πραγματικότητα του έχει διαμορφωθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι άκρως αντίθετη από κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

 

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι Σύλλογος μας (Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου) για το ταξίδι του στο Αγρίνιο και το παιχνίδι με τον ΑΟ Αγρινίου δαπάνησε το ποσό των 1.100€ για έξοδα μετακίνησης και διαμονής και βρίσκεται πλέον, χωρίς καμία δική του ευθύνη, στην δύσκολη θέση της επαναδιάθεσης ενός σημαντικού ποσού για την επανάληψη του παιχνιδιού.

 

Συνυπολογίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και με δεδομένο ότι εκκρεμεί οφειλή από την Ομοσπονδία προς τον Σύλλογο μας για την επιδότηση των εξόδων μετακινήσεως των ταξιδιών της ομάδας μας για την περσινή αγωνιστική περίοδο 2012-2013, παρακαλούμε όπως γίνει αποδεκτό το αίτημα μας για επανάληψη του παιχνιδιού, σε διαφορετικό γήπεδο και με διαφορετικούς διαιτητές και κομισάριο, καθώς και την χρηματοδότηση μας ολική ή μερική για την επανάληψη του ταξιδιού στο Αγρίνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος επιλεγεί.

 

Με πλήρη εμπιστοσύνη στην κρίση και στο έργο σας αναμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματος μας.

 

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας, που απορρέει από την παραπάνω και κάθε άλλη αιτία, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεση επιδόσεώς του».