ΕΟΚ: “Η διακοπή δεν είναι δυνατόν νομίμως να παρακαμφθεί από την ομοσπονδία”

Τη θέση της περί της αδυναμίας της ομοσπονδίας στην παράκαμψη των αποφάσεων της Κυβέρνησης για διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας, γνωστοποίησε για μία ακόμη φορά η ΕΟΚ. Η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό και πάλι ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει ληφθεί από την Κυβέρνηση και δεν είναι δυνατόν νομίμως να παρακαμφθούν οι απαγορεύσεις της πολιτείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν διοικητικές και δικαστικές περιπέτειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει:

“Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. έχει δημόσια και κατ’ επανάληψη κάνει γνωστό ότι η διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας, εκτός των αγώνων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε απόφαση που έχει ληφθεί από τις 2-11-2020 από την Κυβέρνηση.

Η διακοπή αυτή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, σύμφωνα και με τις ανά τακτά διαστήματα επικαιροποιήσεις των απαγορεύσεων από την πολιτεία, που δεν είναι δυνατόν νομίμως να παρακαμφθούν από την Ομοσπονδία, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες διοικητικές και δικαστικές.

Για μία ακόμη φορά η ΕΟΚ δηλώνει δημόσια και προς κάθε ανησυχούντα ότι και επιθυμεί και είναι καθ΄ όλα έτοιμη εφόσον αρθούν οι πιο πάνω αναφερόμενοι περιορισμοί και απαγορεύσεις, να προχωρήσει στην άμεση επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στο χώρο της.

Κρίνεται αναγκαία η επανάληψη αυτής της αναλυτικής ενημέρωσης και επεξήγησης, προς άρση κάθε παρεξήγησης, νεφελώδους προσέγγισης, προσπάθειας παραπληροφόρησης και μετάθεσης ευθυνών.

Οι καθαρές λύσεις φέρνουν τα σωστά αθλητικά αποτελέσματα και ευνοούν τις σωστές αθλητικές σχέσεις”.