Με γοργά βήματα και μάλιστα με μία ηχηρή προσθήκη προχωρά η πορεία δημιουργίας του Π.Α.Ρ.Ο.Ν., του οργανισμού που ο Δημήτρης Αγγελόπουλος έχει δημιουργήσει έχοντας ως στόχο να δώσει αυτάρκεια στα σωματεία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συγκαταλέγεται από το απόγευμα της Τετάρτης 12/1 στα επίτιμα μέλη του Π.Α.Ρ.Ο.Ν., με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του στον οργανισμό ν’ αποκαλύπτουν στη διάρκεια της παρουσίασης του Τάκη Θεοδωρικάκου (σε γνωστό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου) και τον στόχο που έχουν θέσει. «Να φτάσουμε τα 10.000 μέλη μέσα στο 2022», ανέφερε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, με τον Υπουργό να ρωτά ευθέως κατά πόσο είναι εφικτός αυτός ο στόχος.

«Ήδη έχουμε καταγράψει 180 μέλη στις πρώτες μέρες που έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία κι εκείνο που θέλουμε είναι ν’ αυξηθεί ακόμη περισσότερο αυτή η λίστα, προκειμένου να βοηθήσουμε πολύ περισσότερο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό», εξήγησε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Αυτός, άλλωστε είναι κι ο σκοπός μας, όλων όσοι αποτελούμε μέρος αυτού του οργανισμού. Κι εκείνο που ζητούμε απ’ όλους είναι να σταθούν δίπλα μας και να μας στηρίξουν και να μας δώσουν μία μικρή βοήθεια. Όχι οικονομική, αλλά να συστήσουν το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ιδέες με μας. Στο οικονομικό κομμάτι υπάρχουν ήδη συμφωνίες με πολύ μεγάλες εταιρίες κι έρχονται κι άλλες ακόμη, οι οποίες θα δώσουν σημαντικά πλεονεκτήματα στα μέλη του οργανισμού, μέσα από τα εκπτωτικά προγράμματα που έχουμε πετύχει. Ενδεικτικά μπορώ να σας πω ότι υπάρχει συμφωνία με τη Vodafone που αποδίδει έσοδα αρκετών χιλιάδων ευρώ στο σωματείο του Φλοίσβου, που την έχει πετύχει κι αυτό αποτελεί τον οδηγό και για τ’ άλλα σωματεία που θα συμπορευθούν με το Π.Α.Ρ.Ο.Ν.. Εδώ θα πρέπει ν’ αναφέρω ότι είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με τον Σκλαβενίτη – χάρη στη διαμεσολάβηση του πρώην Δημάρχου του Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη – ενώ έχουμε θετική εισήγηση από τον κ. Ιβάν Σαββίδη για να συμπεριληφθεί στην εκπτωτική κάρτα των μελών του Π.Α.Ρ.Ο.Ν. και το Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιχειρήσεις που έχουμε έρθει σε επαφή και σε συμφωνία. Διότι στόχος μας είναι αυτή η ιδέα ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και τα σωματεία να μπορούν να πετυχαίνουν την αυτοχρηματοδότησή τους κι όχι να επαιτούν για να μπορούν να λειτουργούν. Μέσα απ’ όλο αυτό το πλάνο θα μπορούν να προχωρούν και στην δημιουργία εγκαταστάσεων, που τόσο λείπουν», πρόσθεσε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, πριν δώσει το λόγο στον πρώην Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ένταξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ως επίτιμου μέλους του Π.Α.Ρ.Ο.Ν..

«Στόχος μου ήταν και είναι ν’ αφήσω κάτι σημαντικό ως παρακαταθήκη για το Παλαιό Φάληρο. Κι ο Γιάννης (σ.σ. Φωστηρόπουλος, ο νυν Δήμαρχος) ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, αλλά πολύ περισσότερο ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί αρκετά με το νότιο τομέα και δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται το Παλαιό Φάληρο και συστηματικά έχει συμβάλει στον αγώνα που γίνεται για τη βελτίωση της πόλης. Η τεράστια αξιοπιστία του μας δίνει χαρά που τον έχουμε εδώ μαζί μας και θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε στο έργο του».

«Η σχέση που με συνδέει με τον Διονύση Χατζηδάκη είναι σπάνια. Δεν υπήρχε κανένα οικονομικό συμφέρον το 2015 όταν τελείωσα την επιχειρηματική και επιστημονική μου σταδιοδρομία κι αποφάσισαν να συνταχθώ με τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι είναι ο άνθρωπος που θα μπορέσει να ενώσει όλους τους Έλληνες για να ξεπεράσουμε την κρίση που βίωνε η κοινωνία από το 2010. Σ’ αυτόν τον αγώνα γνωριστήκαμε περισσότερο με τον Χατζηδάκη, έναν εξαίρετο άνθρωπο, ο οποίος τύγχανε – και συνεχίζει να τυγχάνει – μοναδικής αναγνώρισης από τους πολίτες του Παλαιού Φαλήρου. Η σχέση μας ήταν και παραμένει ηθική και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη. Μάλιστα οφείλω να πω ότι η ιδέα να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές – όποτε αυτές ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό – στο Νότιο Τομέα ανήκει 100% στον Διονύση Χατζηδάκη, που ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός μου φίλος, που είναι πάντα δίπλα μου. Κι οι φίλοι φαίνονται και στα δύσκολα, με τον Διονύση να παραμένει στο πλευρό μου και να με στηρίζει όταν βρέθηκα κι εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Έχοντας επιστρέψει στην κυβέρνηση κι έχοντας αναλάβει ένα πολύ δύσκολο υπουργείο, αυτό της Προστασίας του Πολίτη, έχω ως προτεραιότητα ν’ αναστηλώσω το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και να την κάνω ακόμη πιο φιλική προς τους πολίτες και ουσιαστική στο έργο που έχουν να καλύψουν. Στόχος μου άλλωστε είναι να συνεχίσω να στηρίζω το έργο του Πρωθυπουργού, ο οποίος και μου έχει δείξει αμέριστη εμπιστοσύνη, καθώς είναι εκείνος που δύο φορές μου έχει δώσει εντολή να βρεθώ στο κυβερνητικό σχήμα κι αυτό δεν έχει επέλθει μέσω της ψήφου των πολιτών. Την οποία θα ζητήσω όταν έρθει η ώρα της κάλπης – δίχως να γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει αυτό – αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Είμαι αρκετά χαρούμενος που βλέπω ότι έχω ανθρώπους που πορεύονται δίπλα μου και είναι ξεκάθαρο ότι πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι για το παρόν και το μέλλον του τόπου, με επιτυχίες σε όλους τους τομείς».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, που αποτελεί κι αυτός επίτιμο μέλος του Π.Α.Ρ.Ο.Ν. τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται επίτιμο μέλος ένας αξιόπιστος άνθρωπος, όπως είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ένας άνθρωπος εργατικός, που πάντοτε στεκόταν κι άκουγε όποιο πρόβλημα κι αν του παρουσιάζαμε όταν ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών και πάντοτε προσπαθούσε να βρεθεί λύση. Όχι σε όλα, αλλά άκουγε και πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο. Μάλιστα η τύχη το ‘φέρε κι ο Θεοδωρικακος εγκαινίασε το πρώτο μου έργο ως Δήμαρχος, το οποίο ήταν ουσιαστικά έργο του Διονύση Χατζηδάκη! Το δικό του έργο στο υπουργείο Εσωτερικών, το πάθος του και η διάθεσή του είναι εκείνα που τον έφεραν και πάλι σ’ ένα πολύ σημαντικό πόστο, διαψεύδοντας άπαντες μετά την αποχώρησή του από το πόστο που κατείχε. Και πλέον εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα έχει τη δική μου ψήφο όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά βέβαια από την ψήφο που θα δώσω στο μεγάλο μαχητή, που πάλεψε και με το χάρο στα μαρμαρένια αλώνια, τον Διονύση Χατζηδάκη! Όσον αφορά το Π.Α.Ρ.Ο.Ν., εκείνο που έχω να πω ότι η παρουσία του ως επίτιμο μέλος είναι σημαντική, ενώ η ιδέα του οργανισμού αν προχωρήσει στοχευμένα και εφαρμοστεί το «η ισχύς εν τη ενώσει» θα έχει μεγάλη επιτυχία»…

Στη διάρκεια της παρουσίασης του Τάκη Θεοδωρικάκου βρέθηκαν στην ταβέρνα «Ο Μπάμπης» στο Παλαιό Φάληρο αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ κι εκπρόσωποι σωματείων που ήδη συμπορεύονται με το Π.Α.Ρ.Ο.Ν., ενώ μεταξύ αυτών ήταν κι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.