Επιτυχημένη η ημερίδα της Νίκης Βόλου για τον εθισμό στο διαδίκτυο…

Ο ρόλος της οικογένειας στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και οι κίνδυνοι που υπάρχουν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, ήταν τα δύο κύρια σημεία στα οποία στάθηκαν οι ομιλητές της ημερίδας «Εθισμός στο Διαδίκτυο και την Ασφαλή Πλοήγηση», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Νίκη Βόλου. Ομιλητές ήταν η κ. Αβαγιανού Πηνελόπη, ψυχολόγος του παιδοψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου και ο Αρχιφύλακας της Αστυνομικής διεύθυνσης Βόλου, υπεύθυνος του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Σκόνδρας Γιώργος. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γκόγκας Απόστολος.

Η ημερίδα διενεργήθηκε μέσω της πλατφόρμας WebEx και της σελίδας την ακαδημίας μπάσκετ της Νίκης Βόλου στο Facebook. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των γονιών στην νέα αυτή μορφή εξάρτησης και στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισε ο κ. Γκόγκας, στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου κ. Φάτσης Στέργιος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και θέτοντας διάφορα ερωτήματα προς τους ομιλητές. Την εκδήλωση χαιρέτισε με την σειρά του ο κ. Σταυρόπουλος Βάιος μέλος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ γυναικών της Νίκη Βόλου.

Η κ. Αβαγιανού με την εξαιρετική της παρουσίαση ανέλυσε το ρόλο της οικογένειας στην χρήση του διαδικτύου και τους παράγοντες που φαίνεται να προστατεύουν τα παιδιά από τον εθισμό στο διαδίκτυο και τους παράγοντες που τα ωθούν προς αυτό. Ο κ. Σκόνδρας με την επίσης εξαιρετική του παρουσίαση αναφέρθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών. Η αλληλοκάλυψη και η αλληλοσυμπλήρωση των δύο ομιλητών με την καθοδήγηση του συντονιστή κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων των παρευρισκόμενων αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας.
Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς για την συμμετοχή, τους εισηγητές της ημερίδας κ. Αβαγιανού Πηνελόπη και κ. Σκόνδρα Γιώργιο καθώς και τον κ. Γκόγκα Απόστολο για τον συντονισμό της ημερίδας αυτής. Ακόμη θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γονείς και φίλους που παρακολούθησαν την ημερίδα.
Το βίντεο της ημερίδας μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην σελίδα της ακαδημίας μπάσκετ της Νίκης Βόλου στο Facebook στον σύνδεσμο