Ερμής Σχηματαρίου: Μία χειραψία που άλλαξε την ιστορία της ομάδας…

Μία χειραψία ήταν αρκετή για ν’ αλλάξει την ιστορία του Ερμή Σχηματαρίου. Η στιγμή κατά την οποία ο Νίκος Οικονόμου έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρος του συλλόγου Φάνη Φλώτσιος ήταν εκείνη που έμελλε να φέρει τα… πάνω-κάτω στην ομάδα και από τις “παρυφές” της διάλυσης, πλέον να βρίσκεται στην Α2. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ερμή μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος εντάχθηκε στην οικογένεια του Ερμή, ενώ μίλησε για την έλευση του Νίκου Οικονόμου κα τη σχέση του μαζί του κι έπλεξε το… εγκώμιο του δήμου της περιοχής μας και του δημάρχου, Βασίλη Περγάλια. Παράλληλα, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρου του νομού, ενώ μίλησε και για τις ακαδημίες του Ερμή Σχηματαρίου, πυροδοτώντας μία ιδιαίτερη… βόμβα.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξή του:

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως σε γνωρίσαμε στα γήπεδα του ποδοσφαίρου ως διαιτητή και κατέληξες στο μπάσκετ. Πώς αποφάσισες να ενταχθείς στον Ερμή: «Το καλοκαίρι του 2017, όταν η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, υπήρχε μία πολύ χαρά στον κόσμο του Σχηματαρίου. Ο τότε πρόεδρος, κ. Καμινιώτης, συγκάλεσε γενική συνέλευση για εκλογές. Εγώ τότε ως ένας άνθρωπος που πάντα μου άρεσε να βοηθάω και να είμαι ενεργός στα κοινά, μπήκα στην ομάδα για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα. Ο ρόλος μου τότε στην ομάδα ήταν απλό μέλος που έκανε πολλά πράγματα. Κάποιοι, λοιπόν, τότε μπήκαμε στο συμβούλιο για να βοηθήσουμε την κατάσταση και θεωρούσαμε πως η ομάδα μπορούσε να εδραιωθεί στις Εθνικές κατηγορίες».

Ο Φάνης Φλώτσιος, συμπλήρωσε: «Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη διοίκηση, τον κ. Καμινιώτη, που βρίσκεται ακόμη στην ομάδα μας ως αντιπρόεδρος και σε όλα αυτά τα παιδιά που αφιέρωσαν ατελείωτο χρόνο για να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή, να πάρει το πρωτάθλημα και να βγει στη Γ’ Εθνική. Είμαι ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί έχουν βάλει ένα τεράστιο λιθαράκι για αυτή την ομάδα. Ο αγώνας τους αποτέλεσε μία γερή βάση για να συνεχιστεί απ’ όλους εμάς ένα σπουδαίο έργο στον Ερμή».

Με την έλευσή σου στην ομάδα, τι στόχους έθεσες;

«Έχοντας μπει το μικρόβιο, το δεύτερο χρόνο από απλό μέλος έγινα αντιπρόεδρος. Άρχισα να παίρνω πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιούμαι όλο και περισσότερο και ζητούσα βοήθεια από παντού. Ακόμη και σήμερα θεωρώ πως για να πετύχεις σαν σύλλογος, πρέπει να γίνεις… ομπρέλα μεγάλη. Νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Έτρεξα πολύ για την ομάδα, αφιέρωσα ατελείωτο χρόνο και έβαλα ως στόχο να ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική. Με αυτόν τον στόχο, πήρα την πρωτοβουλία να συναντήσω τον κ. Καφρίτσα, αφού οι πληροφορίες μου έλεγαν πως είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και αγαπάει το μπάσκετ. Τέτοιους ανθρώπους θέλαμε να πλησιάσουμε και τότε εγώ και ο κ. Καμινιώτης τον συναντήσαμε στο μαγαζί του. Μας άκουσε και ήταν θετικός στο να μας βοηθήσει. Από εκείνο το σημείο και μετά, είχαμε έναν δυνατό συμπαίκτη που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τον σύλλογό μας. Η ομάδα, όμως, δεν πήγε καλά και όχι απλά κινδυνεύσαμε να πέσουμε από τη Γ’, αλλά πλησιάσαμε και στη διάλυση. Όταν όλοι οι άλλοι γύρισαν την πλάτη και η ομάδα πήγε να διαλύσει, είχα τρεις ανθρώπους στο πλευρό μου ψυχολογικά. Κόντρα στη λογική, λοιπόν, ο Αντώνης Κανέλλος, ο Κωστής Κώνστας με το Pleasure και ο Ταξιάρχης Τελκής με το T-Bar, αποτέλεσαν τους συμμάχους μου. Γνωρίζουμε εμείς οι τέσσερις τι είπαμε ένα απόγευμα σε μία συνάντησή μας και όλα ξεκίνησαν απ’ αυτή».

Εν συνεχεία, ο Φάνης Φλώτσιος πρόσθεσε: «Όταν η ομάδα βρισκόταν κοντά στη διάλυση, είχα μία κομβική συνάντηση με τον κ. Καφρίτσα, όπου μου είπε πως θα φέρουμε τον Νίκο Οικονόμου. Δεν κρύβω πως θεώρησα πως ο άνθρωπος είναι… τρελός. Ο κόουτς Οικονόμου, τότε, ήταν στον Πανιώνιο, όντας πρωταθλητής στην Α2 και αποτελούσε τον ηγέτη για την Α1. Κάποια στιγμή, παραιτήθηκε από τον Πανιώνιο και με πήρε τηλέφωνο ο κ. Καφρίτσας, λέγοντάς μου πως θα ζητήσει συνάντηση με τον κόουτς Οικονόμου. Εγώ του αναρωτήθηκα: “Πως γίνεται ένας προπονητής από την Α1 να έρθει στη Γ’ Εθνική;” Ο ίδιος μου εξήγησε πως θα του αναλύσουμε το πλάνο μας για τη σωτηρία και εφόσον επιτευχθεί να θέταμε τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές, με την προοπτική, ο κ. Καφρίτσας να είναι ακόμη πιο ενεργός. Ο Οικονόμου ήρθε στο Σχηματάρι, είδε την ομάδα και δώσαμε τα χέρια για τη συνεργασία μας. Εκείνη τη χρονιά, σωθήκαμε μία αγωνιστική πριν το τέλος. Αν δεν ερχόταν ο κόουτς, η ομάδα μπορεί να μην υπήρχε καν».

Η πρόσληψη του Νίκου Οικονόμου έμελλε να αλλάξει την ιστορία της ομάδας. Μίλησέ μας για αυτό…

«Μετά τη σεζόν, όπου σωθήκαμε, συζητήσαμε οι εμπλεκόμενες πλευρές (σ.σ Φλώτσιος, Καφρίτσας, κόουτς Οικονόμου) και αποφασίσαμε να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Εγώ ανέλαβα την προεδρία του συλλόγου εκείνο το καλοκαίρι και πήραμε πολύ καλούς παίκτες, που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα έρχονταν στο Σχηματάρι. Βέβαια, ήμασταν και άτυχοι εκείνη τη σεζόν με καθοριστικούς τραυματισμούς, αλλά παρ’ όλα αυτά η ομάδα πήγαινε πολύ καλά και λίγο πριν σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού, ήμασταν στην τρίτη θέση. Πιστεύαμε πως όλα θα ήταν υπέρ μας παρά τις δυσκολίες και με τις ανακοινώσεις που έβγαλε η ΕΟΚ, εμείς ήμασταν πλέον στη Β’ Εθνική. Ήταν μία δικαίωση γιατί κάποια στιγμή που μίλησα για Β’ Εθνική, κάποιοι μου έλεγαν να προσέχω πρώτα να σωθεί η ομάδα, να μη διαλυθεί και να αφήσω τη Β’ Εθνική. Όχι απλά νιώθω πως δικαιώθηκα με την πρόσληψη του Νίκου Οικονόμου, αλλά είμαστε και πολύ τυχεροί που -όπως έχω πει κατά καιρούς- αυτός ο άνθρωπος είναι στην ομάδα μας επειδή δεν θέλει να φύγει μακριά από τα παιδιά του. Είχε προτάσεις με πολλά περισσότερα χρήματα από το εξωτερικό, είχε καλές προτάσεις από ομάδες εντός συνόρων, μεγαλύτερης κατηγορίας και πάλι έμεινε εδώ. Ο Νίκος Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλες ευαισθησίες, με πολύ μεγάλο κίνητρο και πραγματικά αγαπάει την ομάδα μας».

Για τη σχέση του με τον κόουτς Οικονόμου και τον κ. Καφρίτσα: «Έχω την τύχη να γνωρίζω τον Νίκο Οικονόμου και η σχέση μου με τον Οικονόμου είναι πλέον οικογενειακή. Δεν τον θεωρώ προπονητή και ούτε αυτός πρόεδρο. Είναι μία αδελφική σχέση, που είμαι σίγουρος πως θα την κουβαλάω για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου. Αυτό βγαίνει και μέσα στο παρκέ. Το όμορφο της υπόθεσης είναι ότι πλησίασα τον κ. Καφρίτσα για να με βοηθήσει και σήμερα, έχει βαφτίσει το παιδάκι μου και η σχέση μας είναι πλέον αδελφική από άλλους γονείς. Είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι απεριόριστα, τον εκτιμώ απίστευτα και με έχει συμβουλεύσει ατελείωτες φορές. Ακόμη και σήμερα είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας και αποτελεί τον άνθρωπο που βγήκε μπροστά για να φέρει τον Νίκο Οικονόμου. Αν δεν ήταν αυτός, ο κόουτς δεν θα είχε έρθει ποτέ στο Σχηματάρι».

Ο δήμος Τανάγρας στέκεται δίπλα στο έργο του Ερμή; Προσφέρει τη βοήθειά του;

«Ο δήμος έχει κάνει μόνο ένα κακό. Το γεγονός πως μας έχει κάνει όλους κακομαθημένους. Όλα αυτά τα χρόνια που συναναστρέφομαι με την ομάδα και έχω γνωρίσει προέδρους άλλων σωματείων, δεν έχω συναντήσει έναν σύλλογο που να έχει τέτοια προσωποποιημένη σχέση με τον δήμο της περιοχής της. Ο δικός μας δήμος, έχουμε την τύχη και την ευλογία, να χτυπάμε την… πόρτα και να μας ανοίγει κάθε φορά που χρειαζόμαστε κάτι. Αυτό δε σημαίνει πως ό,τι ζητήσουμε θα το πάρουμε, αλλά όταν όμως ξέρεις πως θα ζητήσεις κάτι και θα σε ακούσει ο άλλος, δεν μπορείς να μην το εκτιμήσεις απεριόριστα. Είναι τεράστια ανακούφιση να εισακούγονται τα θέλω σου. Για παράδειγμα, όπως ομολόγησε ο Αλέξης Κυρίτσης: “Δεν περίμενε να δει ένα τέτοιο γήπεδο στην περιφέρεια”. Αν, λοιπόν, ο δήμος δεν είχε τέτοιο γήπεδο, θα ήταν πολύ δύσκολο να προσελκύσεις ονόματα με το βεληνεκές του Κυρίτση και να διατηρήσεις στην ομάδα σου τον Νίκο Οικονόμου. Όταν η δημοτική αρχή, σου δίνει τα… όπλα για να επενδύσεις σε κάτι που άλλες ομάδες δεν το έχουν. Αυτό που για εμάς φαντάζει αυτονόητο, για κάποιους άλλους ανθρώπους φαντάζει μακρινό όνειρο».

Ο πρόεδρός μας, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη: «Θα πω κάτι που πολύς κόσμος δεν το ξέρει. Όταν ήμουν μέλος του συμβουλίου, η ομάδα έφτασε μία ανάσα από το να διαλυθεί. Τότε, ο Ερμής δεν είχε χρήματα για να ταξιδέψει στη Χίο. Αν δεν παίζαμε αυτό το ματς και δεχόμασταν μηδενισμό, θα είχαμε πέσει και αν συνέβαινε αυτό, ο Ερμής Σχηματαρίου δεν θα υπήρχε τώρα. Ο δήμαρχός μας, Βασίλης Περγάλιας, ήταν ο άνθρωπος που πλήρωσε για να ταξιδέψει η ομάδα μας στη Χίο. Δεν το έκανε σαν δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ το ότι έβγαλε χρήματα, μου τα έδωσε, μου ζήτησε μόνο μία απόδειξη και η ομάδα πήγε στη Χίο. Εκεί πήραμε τη νίκη και σωθήκαμε».

Για τα φετινά έργα του δήμου, είπε: «Φέτος, ζητήσαμε από τον δήμο να αλλάξει το γήπεδό μας. Μέσα σε ελάχιστες ώρες, το γήπεδό μας σχέδον ανακαινίστηκε. Βάφτηκε το γήπεδο μέσα και έξω και έγιναν δημοσιογραφικά θεωρεία. Αλλάξαμε το παρκέ μας και όλα αυτά τα χρόνια με την προεδρία της ΔΗΚΕΤ, τον κ. Ανυφαντή, τον κ. Δριχούτη, το γήπεδο συνεχώς αναβαθμιζόταν. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά μίας διοίκησης. Όταν το γήπεδό σου έχει WIFI, απινιδωτές, ψύξη και θέρμανση, τότε το έργο της διοίκησης γίνεται πολύ πιο εύκολο. Όταν ζητήσαμε να γίνει ο δήμος αρωγός στην φετινή μας προσπάθεια στην Α2, το έκανε με πράξεις. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τη δημοτική αρχή. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Έχει να κάνει, η δημοτική αρχή σαν θεσμός απέναντι σε έναν σύλλογο, που σήμερα ανήκει στον Φλώτσιο και αύριο μπορεί να ανήκει σε οποιονδήποτε άλλο. Μακάρι και άλλοι σύλλογοι να είχαν τη σχέση που έχει ο δικός μας σύλλογος με τη δημοτική αρχή της περιοχής».

Ο κόσμος αντιμετωπίζει κάτι πρωτόγνωρο με την παρουσία της ομάδας στην Α2. Έχει συνειδητοποιήσει αυτό το επίτευγμα;

«Όσοι γνωρίζουν από μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή, έχουν καταλάβει. Πώς να μην έχουν καταλάβει, όταν μία ομάδα ενός δήμου 15.000 ανθρώπων βρίσκεται στην Α2 και θα αγωνίζεται με μπασκετικά μεγαθήρια, όπως είναι ο Ηρακλής, το Μαρούσι, το Ψυχικό. Ομάδες που εκπροσωπούν μεγάλους δήμους. Είναι μεγάλη η διαφορά του να είσαι μία ομάδα της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας κλπ, συγκριτικά με ένα σύλλογο σε έναν μικρό δήμο. Μερικοί άνθρωποι του Σχηματαρίου, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη. Η ομάδα που θεωρούσαμε μεγάλη επιτυχία να πάρει το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ και την παραμονή στη Γ’ Εθνική, βρίσκεται στην Α2. Έχουμε σηκώσει το ταβάνι ψηλά, έχουμε ονειρευτεί και έχουμε βάλει στόχους που τους καταφέραμε. Θέλουμε να εδραιωθούμε σε νέα κατηγορία και είναι καμάρι όλων. Αν δεν το έχουν καταλάβει, πρέπει να το καταλάβουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μιλάμε για τον Ερμή Σχηματαρίου, που σε λίγες ημέρες θα κάνει πρεμιέρα στην Α2 και εμείς θα είμαστε εκεί».

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας στην Α2;

«Οι στόχοι μας είναι το να γίνουμε ομάδα, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να αγαπήσει ο κόσμος αυτά τα παιδιά και να καταφέρουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα σε αυτή την κατηγορία. Δεν θέλουμε να είμαστε ούτε… κομήτες, ούτε φωτοβολίδες. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα με πλάνο, με όραμα, που φέρνει εις πέρας τους στόχους της, πατάει γερά στα πόδια της. Θεωρούμε ως πρώτο στόχο την παραμονή σε αυτή την κατηγορία και μακροπρόθεσμα θέλουμε να εδραιωθούμε στην Α2. Έχουμε φτιάξει μία ομάδα που αποτελείται από νέα παιδιά, ταλαντούχους παίκτες και διψάνε για μπάσκετ. Έχουμε κρατήσει κάποια παιδιά που είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα αυτής της προσπάθειας και έχουμε προσθέσει εμπειρία με παίκτες όπως ο Αλέξης Κυρίτσης και ο Άλκης Παππάς, που μπορούν να καθοδηγήσουν αυτά τα παιδιά. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για τη νέα χρονιά».

Αν σου έδινα τώρα το… μικρόφωνο στο κέντρο του γηπέδου, τι θα έλεγες στον κόσμο μας;

«Στον κόσμο θα έλεγα πως έφτασε η ώρα αυτή η μικρή κοινωνία να σηκώσει το ανάστημά της μπασκετικά. Όπως εμείς θα έχουμε το θράσος να κοιτάξουμε -με ατελείωτο σεβασμό- στα μάτια κάθε αντίπαλό μας, έτσι να πράξει και ο κόσμος μας έξω από το παρκέ. Είμαστε μία ομάδα που πολλοί αθλητές ζηλεύουν τις εγκαταστάσεις μας και νομίζω πως ήρθε και η στιγμή να ζηλέψουν πολλές ομάδες την έδρα μας, τον κόσμο μας. Πιστεύω πως ο αθλητισμός μίας περιοχής, είναι ο καθρέφτης στην κοινωνία που φέρνει εκπροσωπήσεις. Αν, λοιπόν, καταλάβουν τί έχει πετύχει αυτή η ομάδα, τότε είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι παρών. Το όμορφο ταξίδι ξεκινάει τώρα και θέλω στα εύκολα και στα δύσκολα να είναι δίπλα μας. Να είναι περήφανοι για αυτή την ομάδα, γιατί ο Ερμής είναι πλέον ο πρεσβευτής ενός ολόκληρου νομού. Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι η πρώτη μπασκετική δύναμη της περιφέρειας. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος μας. Αυτά τα παιδιά, που έχουμε την τιμή φέτος να φορούν τη φανέλα μας, αξίζουν να έχουν το χειροκρότημα μίας ολόκληρης κοινωνίας. Έφτασε η ώρα το Σχηματάρι να μη το θυμούνται για τα παλιά του διόδια και τη βιομηχανική περιοχή. Πρέπει να το θυμούνται για την ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται σε μία κατηγορία, που κάποτε φάνταζε όνειρο. Το Σχηματάρι φέτος θα γίνει αποδέκτης εκατοντάδων ανθρώπων, που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πολλά για τον τόπο μας και τα μαγαζιά μας. Ο Ερμής θα διαφημίσει την περιοχή μας και μία ολόκληρη κοινωνία θα βγει κερδισμένη στο τέλος της ημέρας και της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Για τις ακαδημίες, τόνισε: «Όταν συναντηθήκαμε με τον κόουτς Οικονόμου για πρώτη φορά, εκτός από το ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων, θέσαμε και ως στόχο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του συλλόγου να έρχεται από τις ακαδημίες μας. Όμως, επειδή οι ακαδημίες μας έχουν ξεκινήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια, απαιτείται πολλή υπομονή που υπάρχει και στη διοίκηση της ομάδας, αλλά και στην πλευρά του Οικονόμου. Θέλουμε από την ευρύτερη περιοχή να υπάρξουν νέοι παίκτες που θα ασχοληθούν με το χώρο του μπάσκετ και θα αποτελέσουν το μέλλον του Ερμή. Είναι πολύ όμορφο μία ομάδα να βγάζει και να πορεύεται με παίκτες από τα σπλάχνα της».

Για το πόσο εφικτό είναι να βγάλει η ομάδα παιδί από τις ακαδημίες του, ανέφερε: «Το κομμάτι των ακαδημιών θέλει τεράστια υπομονή και αντοχές. Προσωπικά έχω και τα δύο. Ο Ερμής Σχηματαρίου, κάποια στιγμή υπέστη έναν ανήθικο “βιασμό” και πιστεύω πως η ιστορία αυτή την ανήθικη πράξη θα την επανορθώσει. Οι συμπεριφορές, άλλωστε, επιστρέφονται. Πιστεύουμε, λοιπόν, πως κάποια στιγμή οι ακαδημίες μας θα είναι το αντλιοστάσιό μας σε μεγάλο βαθμό. Επενδύσαμε σε έναν άνθρωπο που έχει τεχνογνωσία. Σε έναν άνθρωπο που είναι το ίδιο το μπάσκετ και πλαισιώνεται στο προπονητικό του τιμ με ανθρώπους που γνωρίζουν από μπάσκετ. Αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα, θα έρθουν όταν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στην ομάδα σου και στην περιοχή σου».

Τέλος, ο Φάνης Φλώτσιος σημείωσε: «Για όλα τα χρόνια που είμαι στην προεδρία, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, τον καθένα ξεχωριστά, που έχει συμβάλλει για να μείνει αυτή η ομάδα όρθια. Απλοί δημότες με την αγορά ενός διαρκείας, ελεύθεροι επαγγελματίας που προσφέρουν το υστέρημά τους σε πολύ δύσκολες εποχές για να παραμείνει η ομάδα ψηλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολύ μεγάλους χορηγούς μας που μας άνοιξαν τις πόρτες, πίστεψαν στο πλάνο μας, τους στόχους και μέσα σε δύσκολες χρονιές μας στηρίζουν. Σε χρονιές που υπήρξε η έξαρση του κορονοϊού και που άλλοι σύλλογοι διαλύθηκαν, εμείς ανεβήκαμε δύο κατηγορίες. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν ανοίξει τις πόρτες τους και δεν μας είχαν στηρίξει. Θέλω να τους πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα ξεχωριστά και να τους υποσχεθώ πως δεν θα πάψουν λεπτό να είναι περήφανοι για την προσπάθειά μας, για τον κοινωνικό μας πρόσωπο και για τους στόχους που έχουμε θέσει».