Ερμής Σχηματαρίου: «Τα σωματεία δεν είναι «μαγαζάκια» και τα γήπεδα δεν είναι ιδιοκτησίες»…

Τη δική του απάντηση δίνει ο Ερμής Σχηματαρίου στις βολές που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, για το αίτημα που έχει υποβάλλει και με το οποίο ζητά ν’ αποσύρονται τα λάβαρα που υπάρχουν στο κλειστό, την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης στο πλαίσιο της Elite League. Όπως τονίζουν οι ιθύνοντες τον σύλλογο, ήδη έχουν γίνει προσπάθειες και συζητήσεις με το Δήμο, που έδειξε κατανόηση καθώς τα εντός έδρας παιχνίδια καλύπτονται τηλεοπτικά, με το σωματείο του Πρωτέα Σχηματαρίου, ωστόσο να εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτή την ενέργεια, αλλά και στις προτάσεις που έχουν δεχθεί από την δημοτική αρχή της πόλης.

Η ανακοίνωση του Ερμή Σχηματαρίου αναφέρει:
«Τις τελευταίες ώρες και ενόσω η ομάδα μας έδινε έναν πολύ σημαντικό εκτός έδρας αγώνα, στον οποίο πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στην σεζόν, γίναμε μάρτυρες μίας ακόμα κακής στιγμής στην πόλη που ζούμε και για το άθλημα που αγαπάμε. Καλούμαστε να απαντήσουμε στις ύβρεις που λαμβάνουμε, σεβόμενοι τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα μας, τους αγνούς φιλάθλους, τα παιδιά μας, αλλά και σεβόμενοι την ιστορία μας.
Ο Ερμής Σχηματαρίου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, ζήτησε από το γειτονικό σωματείο του Πρωτέα Σχηματαρίου να κατεβαίνουν τα λάβαρα των διακρίσεων, τις οποίες σεβόμαστε κι εκτιμούμε. Άλλωστε, σημειώθηκε πως τα λάβαρα θα αποσύρονται μόνο τις ημέρες και τις ώρες των αγώνων του Ερμή Σχηματαρίου, ενώ κοινοποιήθηκε προς πάσα κατεύθυνση το σχετικό έγγραφο του καναλιού που καλύπτει τηλεοπτικά τους αγώνες της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.
Προς χάρη εντυπωσιασμού, στα social media, θα θέλαμε να σταματήσουν άμεσα, οι ανακρίβειες, τα υπονοούμενα και οι συκοφαντίες γιατί δεν τιμούν κανέναν. Αφήστε στην άκρη τον εγωισμό σας για πρώτη φορά στην ιστορία και ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν για να συνειδητοποιήσετε ποιος ήταν ο σύλλογος που έδειξε πολιτισμό, ποιος είναι ο σύλλογος που εξακολουθεί να το κάνει, εν αντιθέσει με τον σύλλογο που γνωρίζει μονάχα να ρίχνει λάσπη με βωμολοχίες. Ο σύλλογος μας ήταν εκείνος που έδωσε θερμά συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας και επειδή τα γραπτά μένουν, σας προτρέπουμε να ανατρέξετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου μας, έτσι ώστε να… φρεσκαριστεί η μνήμη σας.
Τα παιχνίδια της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, είναι πλέον και τηλεοπτικά, επομένως ζητήσαμε αυτό που οποιαδήποτε ομάδα θα το έκανε στη θέση μας και παγκοσμίως θεωρείται αυτονόητο. Επειδή, όμως, τα αυτονόητα σε ορισμένους ανθρώπους, πρέπει να τους τα εξηγείς και να τα αναλύεις εις βάθος, παίρνουμε θέση και γράφουμε την ωμή πραγματικότητα, πίσω από την οποία κρύβεστε τεχνηέντως. Ο αντιδήμαρχος Τανάγρας, κ. Διομήδης Δριχούτης, σας πρότεινε τη λύση, μέσω της οποίας τα λάβαρα θα επέστρεφαν στη θέση τους μετά από κάθε εντός έδρας αναμέτρηση του Ερμή Σχηματαρίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον σύλλογο σας. Ωστόσο την απορρίψατε και προτιμήσατε την πολιτική που υιοθετείτε εδώ και χρόνια κόντρα στο σωματείο μας.
Κύριοι, είναι τουλάχιστον τραγελαφικό να χρειάζεται επισήμανση πως ο Πρωτέας Σχηματαρίου είναι «φιλοξενούμενος» στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο Σχηματαρίου. Όλοι μας είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτό το γήπεδο και είναι τεράστια τιμή να μας φιλοξενεί ένα τέτοιο δημοτικό στάδιο. Στεγαζόμαστε άπαντες στο γήπεδο που ανήκει στον Δήμο Τανάγρας και είναι τιμή μας να δίνουμε τους αγώνες στο εν λόγω γήπεδο. Δεν ανήκει σε κανέναν Πρωτέα Σχηματαρίου, σε κανέναν Ερμή Σχηματαρίου και όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να το σέβονται.
Τα σωματεία δεν είναι «μαγαζάκια» και τα γήπεδα δεν είναι ιδιοκτησίες. Αυτό, άλλωστε, μας καθιστά πολλαπλάσιες φορές υπεύθυνους για τον χώρο. Όχι μόνο εμάς, αλλά όσους χρησιμοποιούν αυτό το στολίδι στην περιοχή μας.
Διαβάσαμε, επίσης, υποδείξεις από διάφορους ανθρώπους για τον τρόπο με τον όποιο το κανάλι που έχει τα δικαιώματα των αγώνων μας -μεταξύ άλλων-, θα κάνει τις μεταδόσεις του. Διαβάσαμε υποδείξεις από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και αγνοούν παντελώς όλα όσα οφείλει ένας σύλλογος να υπηρετεί στο υψηλό επίπεδο. Είναι λυπηρό που καλούμαστε για ακόμη μία φορά να πάρουμε θέση για τις βωμολοχίες και τις ντροπιαστικές πράξεις σας. Έχουμε δείξει πολλάκις το ήθος μας και τη συνεισφορά μας στην τοπική κοινωνία, έχουμε δείξει πολλαπλές φορές ότι σεβόμαστε τους κόπους σας, αλλά δείξατε ακόμη μία φορά πως δεν σέβεστε τους δικούς μας. Όταν βρεθείτε πρωτίστως στο ίδιο επίπεδο πολιτισμού και δευτερευόντως σε όλα τα άλλα, θα καταλάβετε πως είναι διαφορετικές έννοιες οι επιτυχίες των αθλητών με τον… πληγωμένο εγωισμό».