ΕΣΚΑ: Ο Δούκας στέφθηκε πρωταθλητής εφήβων μέσα στον “Π. Γιαννακόπουλος”!

Το “στέμμα” του πρωταθλητή φόρεσε ο Δούκας, αφού έκανε το 3-1 στη σειρά των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό! Οι “μπλε” επικράτησαν με 63-62 του Παναθηναϊκού, μέσα μάλιστα στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό “Π. Γιαννακόπουλος” και πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή στην ΕΣΚΑ.

Σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η ομάδα του Δούκα πήρε τη νίκη στην παράταση (54-54 η κανονική διάρκεια), εκμεταλλευόμενη το… χαρακίρι των “πράσινων”. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαϊτζή έκαναν σημαντικά λάθη τόσο στο τέλος της κανονικής διάρκειας (στα 2,9 δεύτερα έχασαν την ευκαιρία για επίθεση), όσο και στην παράταση δίνοντας την ευκαιρία που περίμεναν οι φιλοξενούμενοι. Ο Δούκας αν και εγκλωβίστηκε στην άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού (οι “πράσινοι” έτρεξαν χάρη στη ζώνη ένα επιμέρους 14-4, μετατρέποντας το 29-34 σε 43-38), έβγαλε αντίδραση και ισορρόπησε εκ νέου το ματς, φέρνοντάς το στην… κόψη του ξυραφιού.

Τα τελευταία δεύτερα της κανονικής διάρκειας αποδείχθηκαν απαγορευτικά για… καρδιακούς, με τον Δούκα να πετάει στα σκουπίδια πολύτιμες ελεύθερες βολές, τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθος στην επίθεσή του στα 2,9 δεύτερα και την τελευταία επίθεση των “μπλε” να μην βρίσκει στόχο, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί ο Παναθηναϊκός αν και έδειξε ανώτερος στο ξεκίνημα και ξέφυγε με 62-56 (Καλαϊτζάκης και Πολιτόπουλος ήταν οι κινητήριοι μοχλοί), δεν είχε το “καθαρό μυαλό” για να συντηρήσει αυτό το προβάδισμα. Ο Καμπερίδης έδωσε τις λύσεις που έψαχνε ο Δούκας, φέρνοντας την ομάδα του σε απόσταση βολής (62-60). Οι “πράσινοι” σ’ εκείνο το καθοριστικό σημείο είχαν 0/4 βολές, ενώ έχασαν και πολύτιμα ριμπάουντ. Στοιχεία που δεν άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτα οι παίκτες του Παπαδόπουλου, που πήραν τη νίκη (62-63) και πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΔΟΥΚΑΣ 62-63 (54-54 κ.α.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-11, 29-30, 40-38, 54-54, 62-63
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλαϊτζής): Αλβέρτης, Παπακώστας, Κουφόπουλος 19 (2), Κατσαρής, Αμβράζης, Μπάλος 7, Πιλάβιος 9, Πολιτόπουλος 14, Κουλούρης, Σταθάκης, Καλαϊτζάκης 13 (1), Ζέρβας, Χατζηβέρογλου.
ΔΟΥΚΑΣ (Παπαδόπουλος): Δουβλής 8, Τσακίρης Καμπερίδης 19 (2),Κιάκης, Καρακατσάνης 2, Ψαρράς 8 (1), Γκίνης 2, Προίσκος 5, Κιόρρι, Σακελλαρίου 2, Δραγάτης 9, Λιούνης 8.