ΕΣΚΑ: Πανηγύρισε τον τίτλο (και) στους έφηβους ο Παναθηναϊκός!

Οι παίδες του Παναθηναϊκού έκαναν την αρχή και οι έφηβοι ακολούθησαν! Οι «πράσινοι» μετά την κατάκτηση του τίτλου στο παιδικό πρωτάθλημα, πανηγύρισαν τον τίτλο και στους έφηβους της ΕΣΚΑ, νικώντας στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα της σειράς των τελικών το Περιστέρι με 61-55.

Στο κλειστό «Αντώνης Φώτσης» ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν το Περιστέρι κατόρθωσε να ξεφύγει με +9. Όμως οι παίκτες του Ποδαρά έβγαλαν αντίδραση και με επιμέρους σκορ 18-4 στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, έφεραν τα πάνω κάτω. Ανέτρεψαν τα δεδομένα και πανηγύρισαν – όπως και οι παίδες – τη νίκη επί του Περιστερίου, που τους έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με τον επικεφαλής της επιτροπής πρωταθλημάτων αγοριών της ΕΣΚΑ Γεράσιμο Ζαβιτσάνο ν’ απονέμει στο τέλος του ματς την κούπα στους έφηβους του «τριφυλλιού», που πέρα από το πανηγύρι του τίτλου, πήραν και το εισιτήριο της πρόκρισης την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Το φύλλο αγώνα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 61-55
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-19, 32-41, 43-51, 61-55
Διαιτητές: Κάρδαρης, Τηγάνης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ποδαράς): Δήμου 10 (1), Αβδάλας Ι. 11 (3), Δημητρός 5 (1), Κουτσονικόλας 9 (3), Ξωξάκος 3, Ευσταθίου 16 (2), Δεϊμέζης 4, Βασιλειάδης 3 (1), Μπάλα-Καγιού, Ντολγκάν
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπαμάρκος, Δελή): Φύτρος 7, Μπιλάλης 13 (3), Μπέμπελος, Μιχαλάκης, Ντιπτσής 7 (1), Μανιάς, Μαραγκουδάκης, Βλαχογιάννης 8 (2), Μπουντούρης 3, Ζούγρης 12, Φίλιππας 5 (1)