Ευκαιρία και μεγάλο κίνητρο η νέα χρονιά

Με επιφυλακτική αισιοδοξία και διάθεση για καλό μπάσκετ ο Μακεδονικός συνεχίζει κανονικά τη προετοιμασία του για τον πρώτο φετινό εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Μαντουλίδη.

Ο προπονητής Γιάννης Καραδήμος είναι αρκετά ευχαριστημένος από τη προετοιμασία που έκανε η ομάδα του φέτος αν και σίγουρα προβληματίστηκαν όλοι όταν από το τοπικό πρωτάθλημα για το οποίο είχαν δημιουργήσει την ομάδα βρέθηκαν ξαφνικά σε Εθνική κατηγορία.

Όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν τους πτόησε αντιθέτως μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να «εκμεταλλευτούν» αυτή την ευκαιρία όσο καλύτερα μπορούνε, όπως τόνισε και ο έμπειρος τεχνικός του Μακεδονικού: «η προετοιμασία μας κύλησε σε γενικές γραμμές καλά. Έμεινε από τη περασμένη χρονιά ο βασικός κορμός ο οποίος από τη μια πλευρά μπορεί να είναι πολύ νεανικός σε ηλικία αλλά από την άλλη αυτό είναι και ένα κίνητρο για τους παίκτες μας προκειμένου να παλέψουν περισσότερο και να παίξουν καλό μπάσκετ.

Προσπαθήσαμε βέβαια και κάναμε και κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτών προκειμένου να αντικαταστήσουμε αυτούς που αποχώρησαν. Θέλουμε να είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως ώστε να κερδίσουμε όλοι από τη προσπάθεια αυτή.

Βέβαια να αναφέρουμε επίσης ότι φέτος προσπαθούμε να στηρίξουμε τη προσπάθεια που έκαναν τη προηγούμενη χρονιά οι προηγούμενοι που ήταν στη θέση μας δηλ. ο προπονητής, οι παίκτες και η διοίκηση ώστε ο Μακεδονικός να έχει την ευκαιρία να παίξει στη νέα αυτή κατηγορία».

Φιλικό δεν υπάρχει στο πρόγραμμα των «πρασίνων» για τη τρέχουσα εβδομάδα αφού ο κ. Καραδήμος προτίμησε να δουλέψει σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού τους που θέλουν να βελτιώσουν.

Αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων δήλωσε: «Θα είναι κατά τη γνώμη μου ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, με 5-6 ομάδες στη πρώτη και όλους εμάς στη δεύτερη. Ο δικός μας στόχος είναι η παραμονή και να παίξουμε καλό μπάσκετ».