“Εφυγε” ο Δημήτρης Καρβέλας

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του ελληνικού μπάσκετ, αφού ο Δημήτρης Καρβέλας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Δημήτρης Καρβέλας, πρώην μάνατζερ της Εθνικής Νέων Ανδρών που σήκωσε το EuroBasket το 2017 αλλά και του Aιγάλεω και του Ηρακλή, έφυγε από την ζωή έπειτα από πολύχρονη γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Καρβέλας πέρασε και από την θέση του team manager της ΑΕΚ το 2012, έχει υπηρετήσει και χρέη προπονητή και στην πορεία παράγοντας στο Αιγάλεω ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν υπάλληλος της Ομοσπονδίας. Μάλιστα είχε υπάρξει και βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό στο πλευρό του Στιβ Γιατζόγλου από το 1988 μέχρι το 1990.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Ένας άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα γήπεδα του μπάσκετ και υπηρέτησε το άθλημα από πολλά διαφορετικά πόστα, έφυγε σήμερα από την ζωή. Ο Δημήτρης Καρβέλας έδωσε μια γενναία μάχη τα τελευταία χρόνια με την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε, δεν έχασε ποτέ το κουράγιο του, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις μικρές του νίκες.

Ο Δημήτρης Καρβέλας υπήρξε αθλητής, προπονητής αλλά και μάνατζερ ομάδων. Εκτός από σωματεία, με τελευταίο αυτό του Ηρακλή, είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ήταν δίπλα σε Εθνικές Ομάδες μικρών ηλικιών συμμετέχοντας και σε σημαντικές διακρίσεις και κατακτήσεις τροπαίων.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση του Αιγάλεω:

«Ο Αιγάλεω ΑΟ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα, που “έφυγε” σήμερα από τη ζωή, μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Καρβέλας υπηρέτησε το σύλλογο μας ως αθλητής, ως προπονητής αλλά και ως διοικητικός παράγοντας. Η αγάπη και η προσφορά του ανεκτίμητες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Δημήτρη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».