ball-periergi

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε της Νίκης Αμαρουσίου με 81-73 και κατέλαβε την πρώτη θέση του  του τουρνουά “Δημήτρης Ραχωβίτσας” που διεξήχθη στο κλειστό της Κοκκινιάς. Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο συμβάδιζαν στο σκορ αλλά στην επανάληψη, η ομάδα της Ν. Ερυθραίας ανέβασε στροφές με αποτέλεσμα να πάρει τη διαφορά και να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος.

Μετά το τέλος του αγώνα έγινε η βράβευση των δύο ομάδων παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ενώ ο Δημήτρης Χουχουλής συγκίνησε με την ομιλία του αλλά και την κίνησή του να απονείμει μία φανέλα του Πανερυθραϊκού στη γυναίκα του Δημήτρη Ραχωβίτσα. Ο γιος και προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου, δε, έδωσε τη μπάλα των αγώνων στο δήμαρχο Αμαρουσίου για να «τη βάλει στο γραφείο του και να θυμάται πως κάθε χρόνο θα πρέπει διεξάγεται αυτό του τουρνουά». Και επειδή το τουρνουά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, από τα έσοδα μαζεύτηκαν 1.700 ευρώ για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο διετέλεσε  Διευθυντής ο Δημήτρης Ραχωβίτσας.

Στον μικρό τελικό, το Μαρούσι μπροστά σε περίπου 70 (θορυβώδεις) φίλους του, πήρε άνετη νίκη επί του Δούκα με 73-49. Το Μαρούσι επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του, ήταν κυρίαρχο κάτω από το καλάθι, ενώ έφτασε η διαφορά ακόμα και στο +27 στο 38′ (73-46). Στην αντίπερα όχθη, από τον Δούκα δεν κατάφερε να διασωθεί κανείς, με τα «Εκπαιδευτήρια» να έχουν στο δυναμικό τους τον Γιώργο Καλαϊτζή.