Ζούρος: «Αυτό που μετρά είναι να νικάς »

Στη νίκη και τη σημασία αυτής στάθηκε ο Ηλίας Ζούρος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τη Βοσνία. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στη βελτίωση των παικτών του στο δεύτερο  ημίχρονο, ενώ χαρακτήρισε την αυριανή αντίπαλο, Φινλανδία ως μία επικίνδυνη ομάδα.

«Σεβόμαστε πολύ την ομάδα της Βοσνίας. Επαιξαν πολύ δυνατά. Έχουν καλούς παίκτες και καλή φιλοσοφία. Σε αυτόν τον όμιλο πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο. Δεν παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν ασταθείς στην επίθεση και χωρίς συγκέντρωση», δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Ζούρος και συνέχισε:

« Ισως να έφταιξε και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν καλύτερα. Αυτό που μετρά είναι να νικάς και αυτό το καταφέραμε. Πλέον, έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Φινλανδία, μία ομάδα που σουτάρει πολύ καλά και είναι επικίνδυνη».

Οσο για την επιστροφή του στην Λιθουανία, ο Ζούρος που είναι και προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας είπε: «Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Λιθουανία. Τη βλέπω σαν δεύτερη πατρίδα μου, κατέκτησα τρεις τίτλους με τη Ζαλγκίρις και ο κόσμος εδώ λατρεύει το μπάσκετ».

Καιμακόγλου: «Σημασία έχει η νίκη»

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Κώστα Καϊμακόγλου. ο οποίος και αυτός με τη σειρά του στάθηκε στη σημασία του νικηφόρου αποτελέσματος: «Δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα. Ήμασταν νευρικοί, ίσως γιατί ήταν το πρώτο ματς. Κάπου είναι λογικό να υπάρχει λίγο άγχος, αλλά στο ημίχρονο καταλάβαμε τι έγινε και στο δεύτερο μέρος βγήκαμε έξω, παίξαμε καλύτερη άμυνα και είχαμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Αυτό που μετρά σε αυτά τα παιχνίδια είναι η νίκη. Έχουμε την πρώτη μας νίκη, ξεχνάμε ό,τι έγινε και βλέπουμε το δεύτερο ματς, απέναντι στη Φινλανδία, που είναι πολύ σημαντικό για μας».