“Κάτοικος” ΝΕΜ ο Τσαουσίδης, ανεβάζει επίπεδο το προπονητικό επιτελείο…

Σε μία κίνηση που δίχως αμφιβολία αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το προπονητικό επιτελείο της προχώρησε η ΝΕ Μεγαρίδας, προσθέτοντας στο staff της ομάδας τον Λευτέρη Τσαουσίδη! Ο έμπειρος προπονητής έρχεται να ενισχύσει το επιτελείο της ΝΕΜ, αποτελώντας προσωπική επιλογή του coach Μάνταλου, που έχει βρει στο πρόσωπό του τον ιδανικό άνθρωπο που θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή σε νευραλγικά πόστα της ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Προσθήκη «θησαυρός» για το staff της Αντρικής και ξεκάθαρο upgrade για το NEM BASKETBALL SCHOOL ο coach Τσαουσίδης έρχεται για να ενισχύσει τις ομολογουμένως δύσκολες «πίστες» που καλείται να «περάσει» η φλόγα μας την επερχόμενη σεζόν. Προσωπική επιλογή του coach Μάνταλου, που πάντοτε «έσταζε μέλι» για τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό του ο coach Τσαουσίδης έρχεται για να καλύψει την θέση του head of assistance, την θέση του head coach του Εφηβικού, σε μια πολύ απαιτητική «φουρνιά» του NEM BASKETBALL SCHOOL, αλλά και την νέα θέση που δημιουργήθηκε στο ανανεωμένο Σχολείο μας, αυτή του Supervisor and coaching coordinator of NEM basketball school.

Το απόλυτα επιτυχημένο Σχολείο μας θα εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο χωριζόμενο πλέον σε Αγωνιστικά και μη αγωνιστικά Τμήματα με την παραμονή του coach Κορώση ως School General Director με εξειδίκευση την εισαγωγή των παιδιών στο άθλημα και την σταδιακή προώθηση τους (introducing basketball fundamentals in youth players) και την προσθήκη του coach Τσαουσίδη ως γενικού επιβλέποντος στα Αγωνιστικά Τμήματα που λαμβάνουν μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ.

Το βιογραφικό του coach Τσαουσίδη!
ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΟΝΟΜΑ:ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΗΜΕΡ/ΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 10/4/1975
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΕΛΑΣΣΩΝΑ,ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΕΥΘ/ΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΞΕΝΟΦΑΝΟΥΣ 26, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
ΤΗΛ: 6947807637
Ε-ΜAIL: ltsaousidis10@gmail.com
ΣΠΟΥΔΕΣ: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ,ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
-ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΔΕΔΕΚΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.
-20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
-12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΑΝΤΡΕΣ:7 ΧΡΟΝΙΑ ASSISTANT COACH
ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,3 ΧΡΟΝΙΑ HEAD COACH ΣΤΗΝ Β’
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ Α’ ΕΣΚΑΝΑ).

Ασχολήθηκα με το μπάσκετ παίζοντας για 20 χρόνια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες (Αρίων, Ολύμπια Λ., Ηλυσιακός, Ρέθυμνο κ.α.) και συνεργαζόμενος με αξιόλογους προπονητές όπως οι Κουφός,Φραγκιάς,Καλογήρου,Σορώτος,Κουτσοκέρας,Πεταλάς κ.α. Είμαι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α. Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση.

Ταυτόχρονα με την τελευταία μου χρονιά ως παίκτης, έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα κάνοντας scouting για τον κόουτς Γιατρά(κοουτς του Προμηθέα Πάτρας) και τον Α.Σ. Κεφαλονιάς στην Γ’ εθνική.
Το 2008-‘09 αναλαμβάνω για πρώτη φορά ομάδα ως προπονητής στον Πόλις Καλλιθέας (Β’ ΕΣΚΑΝΑ) κατακτώντας το πρωτάθλημα αήττητοι.
Την επόμενη σεζόν 2009-’10 δέχομαι την πρόταση του κόουτς Άρη Λυκογιάννη και εντάσσομαι στο προπονητικό team του Ίκαρου Καλλιθέας στην Α2 εθνική κατηγορία παίρνοντας το πρωτάθλημα την σεζόν και κερδίζοντας την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία.
Τις σεζόν 2010-’11 & 2011-’12 είμαι στον ‘Ικαρο Καλλιθέας, στην Α1 εθνική κατηγορία και στο staff του coach Λυκογιάννη, κάνοντας δύο πολύ καλές χρονιές στο πρωτάθλημα.
Ταυτόχρονα με την αντρική ομάδα, στα τρία αυτά χρόνια στον Ίκαρο, αναλαμβάνω το εφηβικό τμήμα και κερδίζουμε τρία πρωταθλήματα ΕΣΚΑΝΑ και κατακτούμε δύο δεύτερες και μία τρίτη θέση στα αντίστοιχα πανελ/νια πρωταθλήματα εφήβων.
Την σεζόν 2012-’13 εντάσσομαι στο team του Πανελευσινιακού Α.Ο.Κ, στην Α1 εθνική κατηγορία, συνεργαζόμενος για τρία χρόνια(2012-’13,2013-’14 και 2014-’15) με τον κόουτς Σκαραφίγκα και τον κόουτς Κουστένη την τελευταία χρονιά.
Τις σεζόν 2015-’16,2016-’17 και 2017-‘18 αναλαμβάνω τον Πανελευσινιακό σαν πρώτος προπονητής στην Β’ εθνική κατηγορία. Με χαμηλό μπάτζετ και με προτεραιότητα να στηριχτούμε σε νέα παιδιά της Ελευσίνας, κάνουμε 3 πολύ αξιόλογες σεζόν δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ταυτότητα στο παιχνίδι μας, αναδεικνύοντας παίκτες και κερδίζοντας τον σεβασμό της κατηγορίας.
Από την δεύτερη σεζόν(2013-’14) στην Ελευσίνα ασχολήθηκα έντονα με τις υποδομές που με βοήθησαν να διαμορφώσω, να ολοκληρώσω και να εφαρμόσω την φιλοσοφία μου που ονομάζω Μotion for Spacing (M4S). Παράλληλα δουλεύοντας με το S4M μπορέσαμε να βγάλουμε τις πρώτες φουρνιές παιδιών που μας έδωσαν παίκτες ικανούς να βοηθούν ουσιαστικά στις προπονήσεις αλλά και στα παιχνίδια της
αντρικής ομάδας όντας ακόμη παιδοέφηβοι (γεν/ντες 2001).
Την σεζόν 2018-’19 συνεργάζομαι παλι με τον coach Λυκογιάννη στην ΚΑΕ Χολαργός, στην Α1 εθνική κατηγορία, κάνοντας μια πολύ καλή σεζόν, μπαίνοντας στα playoffs και κάνοντας μεγάλες νίκες(ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,Αρη).
Την σεζόν 2019-’20 συνεργάζομαι για άλλη μια χρονιά με τον coach Λυκογιάννη στον Κολοσσό Ρόδου, στην Α1 εθνική κατηγορία, τελειώνοντας ( πρόωρα λόγω covid) σε θέση playoffs.
Την τελευταία σεζόν 2021-’22 εργάστηκα στον ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ως πρώτος προπονητής, στην πρώτη χρονιά της ομάδας στην Β’ εθνική κατηγορία , καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Προπονητική καριέρα συνοπτικά
ΑΝΤΡΕΣ
-2008-’09: Πόλις Καλλιθέας Β’ΕΣΚΑΝΑ, Α’ προπονητής (πρωτάθλημα-άνοδος Α’ ΕΣΚΑΝΑ)
-2009-’10: Ικαρος Καλλιθέας Α2 εθνική, Βοηθός-scouting (πρωτάθλημα-άνοδος Α1).
-2010-’12: Ίκαρος Καλλιθέας Α1 εθνική, Βοηθός-scouting.
-2012-’15: Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ. Α1 εθνική, Βοηθός-scouting.
-2015-’18: Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ. Β’ εθνική, Α’ προπονητής.
-2018-’19: Χολαργός Α.Ε. Α1 εθνική, Βοηθός-scouting.
-2019-’20: Κολοσσός Ρόδου Α1 εθνικη, Βοηθός-scouting.
-2021-‘22: ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Β’ εθνική, Α’ προπονητής.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
-2009-’10: Ίκαρος Καλλιθέας Εφηβικό, Πρωτάθλημα Εσκανα, 3η πανελ/νια θέση.
-2010-’11: Ίκαρος Καλλιθέας Εφηβικό, Πρωτάθλημα Εσκανα, 2η πανελ/νια θέση.
-2011-’12: Ίκαρος Καλλιθέας Εφηβικό, Πρωτάθλημα Εσκανα, 2η πανελ/νια θέση.
-2013-’17: Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ. , Μίνι-Παμπαίδες-Παίδες-Έφηβοι
-2017-’18: Πανελευσινιακός Α.Ο.Κ. , Τεχνικός υπεύθυνος υποδομών, Έφηβοι, Παμπαίδες».