Και… εγένετο Παγκόσμιο Κύπελλο!!!

Η Μαδρίτη άφησε παράμερα την πίκρα της απ’ τον αποκλεισμό της ποδοσφαιρικής Ρεάλ απ’ τη μισητή αντίπαλο Μπαρτσελόνα στο Copa Del Rey, αλλά και απ’ την ήττα της μπασκετικής ομάδας της πόλης απ’ τη Σιένα στο Top 16 της Euroleague και φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί το… Παγκόσμιο Κύπελλο!!! Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται τι μέρος του λόγου είναι αυτό, η απάντηση είναι απλή.

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας Mundobasket, το οποίο θα φιλοξενηθεί το 2014 στην Ισπανία, αλλά όπως ανακοίνωσε σε μία γιορταστική ατμόσφαιρα η FIBA, πλέον αλλάζει επωνυμία. Αντί λοιπόν για το κλασσικό Mundobasket που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια, πλέον μετονομάζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο στα πρότυπα του ποδοσφαίρου. Μάλιστα η εκδήλωση για την ανάθεση της διεξαγωγής της διοργάνωσης στην Ισπανία, αλλά και για την αλλαγή της ονομασίας αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως συνάθροιση μπασκετόκοσμου απ’ όλες τις… γωνιές του πλανήτη! Περισσότεροι από 500 ήταν οι προσκεκλημένοι, με τους Ισπανούς να καμαρώνουν και να υπόσχονται μία άρτια διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί σε έξι πόλεις. Μαδρίτη, Λας Πάλμας, Βαρκελώνη, Γρανάδα, Μπιλμπάο και Σεβίλλη θα φιλοξενήσουν τις 24 ομάδες που θ’ αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Οι οικοδεσπότες δεν έκρυψαν την ανυπομονησία τους για την… έλευση του 2014, με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας Χοσέ Λουίς Σάεθ να δηλώνει: «Νιώθουμε μία μεγάλη ευθύνη και ικανοποίηση για την οργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Θέλουμε να έρθει αυτή η ώρα και η Ισπανία να αποτελέσει μία πλατφόρμα για την προώθηση του μπάσκετ και τις αξίες του αθλήματος».

Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Τάκη Τσαγκρώνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το logo της διοργάνωσης – που παρουσιάστηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης – αφιερώθηκε στον Πάμπλο Πικάσο.