Καλαντζής: «Δεν είπαμε ποτέ ότι πάμε για άνοδο…»

Η νέα εντός έδρας ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά κατέδειξε ότι το Παγκράτι χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο για να μπορέσει να γίνει “ομάδα”, όπως τουλάχιστον θέλει να τη δει ο Τάκης Καλαντζής. Ο τεχνικός των “ροσονέρι” μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους λόγους της κακής εκκίνησης αλλά και για το τι ακολουθεί από εδώ και πέρα…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καλαντζής στον ΣΕΠΚ:

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον ΟΦΗ:

«Εμείς δεν έχουμε καλή ψυχολογία. Ο ΟΦΗ είναι μία πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ρόστερ που είναι φυσιολογικό να λογίζεται μέσα στα φαβορί για τις πρώτες θέσεις. Είναι ένας αγώνας με μεγάλη δυσκολία, όμως εμείς θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε και μας ανήκει».

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας του:

«Στην ομάδα δεν μιλήσαμε ποτέ ότι πάμε για άνοδο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που στα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στην Α2. Αλλάξαμε ξαφνικά τον τρόπο παιχνιδιού μας εξαιτίας της φυγής του Βασιλόπουλου που ήταν ένα σημαντικό κλειδί για εμάς. Λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα φέραμε τον Μακρή. Αυτά έγιναν και πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Η αιτία που χάσαμε 2 παιχνίδια στο πόντο (Ίκαροι Σερρών, Ερμή Λαγκαδά) ήταν θέμα ρυθμού και δικής μας λειτουργίας μέσα στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα ακόμα μία αιτία της άσχημης αρχής που κάναμε είναι οι απουσίες πολλών σημαντικών παικτών. Οι Μπρέισι, Σιγκούνας και Θοδωρής Βασιλόπουλος είναι τραυματίες, ενώ δεν έχουμε ακόμα το δελτίο του Αντωνάκη. Όπως καταλαβαίνετε οι λύσεις είναι περιορισμένες. Παρά τα όποια προβλήματα εμείς θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε για να έρθουν τα αποτελέσματα και να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας».

Για τον κόσμο του Παγκρατίου:

«Ο κόσμος του Παγκρατίου είναι απαιτητικός και ξέρει μπάσκετ. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Αποτελεί μεγάλη δύναμη για εμάς και δεν θέλουμε να τον χάνουμε από κοντά μας. Κόντρα στον Ερμή χάσαμε τον έκτο παίκτη μας με αποτέλεσμα εκεί που έκανε την αντεπίθεση η ομάδα του Λαγκαδά να μην έχουμε κάποιον να μας αφυπνίσει. Τον ευχαριστούμε που είναι πάντα δίπλα μας και εύχομαι να μην μας λείψει ξανά ούτε για μισό δευτερόλεπτο».