Καραποστόλου: «Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο»

karapostolou-kavala-aekΗ Καβάλα νίκησε τον Φιλαθλητικό εκτός έδρας και διατηρήθηκε σε απόσταση… αναπνοής από την κορυφή. Κορυφαίος της αναμέτρησης, ήταν ο Σωτήρης Καραποστόλου, ο οποίος σε 22 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 21 πόντους (3/3 1π. – 3/5 2π. – 4/7 3π.) και μοίρασε 2 ασίστ. Ο 35χρονος γκαρντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού, τη μάχη της κορυφής, το παιχνίδι με τον Ηρακλή που ακολουθεί, ενώ αποκάλυψε, ότι δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει άμεσα το μπάσκετ, έστω κι αν σε λίγους μήνες, ‘’κλείνει’’ τα 36 του χρόνια.

Σωτήρη, τόσο ο Φιλαθλητικός, όσο και η Καβάλα, ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Θεωρείς ότι έπαιξε ρόλο η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και πανηγυρίσατε εσείς τελικά στο τέλος;

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο η διαφορά δυναμικότητας. Ο Φιλαθλητικός είναι πολύ αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι. Εμείς από την άλλη, είμαστε σε φόρμα. Είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και νομίζω ότι η διαφορά, ήταν αυτή που έπρεπε».

Γίνεται μεγάλη μάχη στην κορυφή και πλέον είναι στο -1. Πιστεύεις ότι στο τέλος, θα καταφέρετε να πάρε το εισιτήριο της ανόδου;

«Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να πάρουμε το εισιτήριο της ανόδου. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούμε. Βέβαια, έχουμε εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα και τα τρία ντέρμπι εκτός έδρας. Έχουμε όμως ελπίδες και θα πάρουμε ότι μας αναλογεί από όλα τα παιχνίδια».

Τώρα έχετε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι. Τι θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε απέναντι στον Ηρακλή, για να φθάσατε στη νίκη.

«Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα, που στην έδρα της, παίζει πολύ καλά και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εμείς θέλουμε να παίξουμε, όπως στα τελευταία παιχνίδια. Να προσπαθήσουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο, αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις».

Τον Ιούλιο κλείνεις τα 36 σου χρόνια. Έχεις σκεφτεί πότε θα σταματήσεις το μπάσκετ αλλά και με τι θα ασχοληθείς στο μέλλον;

«Πραγματικά, δεν έχω σκεφτεί πότε θα σταματήσω. Δεν νομίζω ότι θα γίνει άμεσα. Θέλω να παίξω όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ και να αντέξω».