Καστρίτης: «Ας είμαστε επιεικείς, τα παιδιά προσπαθούν»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καστρίτης, καθώς και οι Χρυσόστομος Σανδραμάνης και Περικλής Μπαζίνας μετά τη νίκη της Εθνικής U19 επί των Φιλιππίνων με 85-69 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ηρακλείου. 

Γιάννης Καστρίτης: «Περιμέναμε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Παρουσιαστήκαμε λίγο παραπάνω αγχωμένοι από ό,τι θα έπρεπε, αλλά κι αυτό είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού, γιατί τα παιδιά μας θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία. Το σημαντικό είναι πως πήραμε την πρώτη μας νίκη. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας, ειδικά στην άμυνα. Ξέρουμε πως μπορούμε να παρουσιάσουμε πολύ καλύτερα πράγματα και το έχουμε δείξει στα φιλικά μας. Αυτό που περιμένουμε είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στη διάρκεια του τουρνουά, να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και να είμαστε υγιείς. Με την ευκαιρία να ευχηθώ και περαστικά στα δύο παιδιά των Φιλιππίνων που τραυματίστηκαν».

«Το αμυντικό ριμπάουντ είναι ένα θέμα που έχουμε εντοπίσει από τα φιλικά, δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι που έχει να κάνει αρκετά με τη συγκέντρωση. Θα βελτιωθούμε τακτικά σε κάποια θέματα, αλλά το σημαντικό είναι να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Ας είμαστε επιεικείς, τα παιδιά πραγματικά προσπαθούν. Από τη στιγμή που είχαμε την πίεση και το παιχνίδι πήγαινε έτσι, δεν ήταν εύκολο για αθλητές αυτής της ηλικίας να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Έμειναν συγκεντρωμένοι, με πίστη και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακόμη κι όταν παίζεις άσχημα, το σημαντικό είναι να κερδίζεις».

«Έχουμε τώρα μπροστά μας τη Ρωσία, που είναι μια εξαιρετική ομάδα, με ψηλά κορμιά σε όλες τις θέσεις και σίγουρα θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να διεκδικήσουμε κάτι καλό στο παιχνίδι της Κυριακής». 

Χρυσόστομος Σανδραμάνης: «Μια πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη. Υπάρχει άγχος σε ένα πρώτο ματς μεγάλης διοργάνωσης και η πίεση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Οι Φιλιππίνες είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, παίζουν σκληρά, με πάθος και θέλουν να διακριθούν. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, αλλά στη συνέχεια παίξαμε πιο ελεύθερα. Έπρεπε να Έχουμε πολλά ακόμη να δείξουμε και παιχνίδι με παιχνίδι θα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Δεν με ανησυχεί η εικόνα μας, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και είμαι σίγουρος πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια». 

Περικλής Μπαζίνας: «Κάναμε κακό ξεκίνημα. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι αλλά αγχωμένοι. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε μέσα από την άμυνα κι έτσι βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση. Προσπάθησα να δώσω ενέργεια από τον πάγκο και πιστεύω πως βοήθησα. Η ομάδα έχει στόχο να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος της διοργάνωσης τι έχουμε καταφέρει».