Καστρίτης: «Ζητούμενο να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής U19, Γιάννης Καστρίτης, τόνισε πως το ζητούμενο ειδικά στα φιλικά δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η βελτίωση της ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αρχίζει το Σάββατο στο Ηράκλειο.

Μετά την ήττα με 72-58 από τις ΗΠΑ στο τελευταίο τεστ προετοιμασίας, τόνισε: «Είχαμε μια ακόμη ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο δυνατό φιλικό μετά το χθεσινό απέναντι στη Σερβία και είχαμε να διαχειριστούμε και τις απουσίες των Καράμπελα, Μπαζίνα και Χατζηδάκη, που παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Δυστυχώς στις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτές τις ατυχίες. Ευχόμαστε να είναι γρήγορα υγιείς και να είμαστε όλοι μαζί. Τα υπόλοιπα παιδιά προσπάθησαν, όπως κάνουν πάντα από την αρχή της προετοιμασίας και αυτό θα κάνουμε και στη διάρκεια του τουρνουά. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ενθουσιασμός μετά τη νίκη επί της Σερβίας χθες, ούτε να απογοητευόμαστε επειδή χάσαμε σήμερα. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, είτε έχουμε κάποια καλά διαστήματα σε ένα παιχνίδι, είτε κάποια άσχημα. Μέσα από αυτή τη βελτίωση και την καθημερινή πρόοδο να δούμε πού μπορεί να μας οδηγήσει αυτό».

Όσο για την πρεμιέρα του Σαββάτου απέναντι στις Φιλιππίνες (20:30), είπε: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και το άγνωστο είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δεν έχουμε πάρα πολλά στοιχεία για την ομάδα των Φιλιππίνων. Πρόκειται για ένα σύνολο που παίζει κάπως πιο ανορθόδοξο μπάσκετ σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει εμείς στην Ευρώπη. Το πιο σημαντικό είναι σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς και ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου μας, που περιμένουμε να μας στηρίξει, αν το αξίζουμε και το δικαιούμαστε να έχουμε μια καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Να δούμε πώς θα είναι και τα παιδιά που απουσίασαν σήμερα και με θετική ενέργεια ευελπιστούμε σε μια καλή παρουσία στη διοργάνωση».