Κοθράς: «Να κρατήσουμε απόρθητη την έδρα μας»

kothras-iraklisΟι εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ηρακλή τον ξεχώρισαν. Ο Εύθυμης Κοθράς μίλησε στο «bluearena.gr» για την επιστροφή του στο «γηραιό», την πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους.

Για την επιστροφή του στον Ηρακλή μετά από εννέα χρόνια: «Το καλοκαίρι όταν μου κατατέθηκε η πρόταση από τους ανθρώπους της ομάδας, δεν δυσκολεύτηκα να την αποδεχτώ. Ο Ηρακλής ήταν πάντα ένα οικογενειακό σωματείο, με πολύ καλό κλίμα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων.

Δυστυχώς όμως εδώ και μία οχταετία το τμήμα δεν βρίσκεται στα καλύτερα του. Θέλει στήριξη από όλους, ο κόσμος να έχει λίγο υπομονή και να μην ξεχνάμε ότι η φανέλα του Ηρακλή είναι βαριά. Γίνεται σωστή δουλειά και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η ομάδα στην Α1. Και όχι απλώς να ανεβεί και να είναι ένα πυροτέχνημα όπως την τελευταία φορά, αλλά να το κάνει έχοντας σωστές βάσεις και ένα βασικό κορμό για να καθιερωθεί».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές δήλωσε: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Σε πέντε παιχνίδια κάναμε δύο νίκες και στα υπόλοιπα τρία ματς παλέψαμε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Ειδικά μέσα στο Λαγκαδά και στις Σέρρες θεωρώ ότι ήμασταν αυτόχειρες και θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει τουλάχιστον ένα ροζ φύλλο. Αν το πετυχαίναμε η ομάδα θα ήταν μέσα στη πρώτη πεντάδα. Οι αρκετοί τραυματισμοί που μας προέκυψαν δεν μας επέτρεψαν να πιάσουμε τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, καθώς μπορούμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Η ομάδα θα είναι καλύτερη στη συνέχεια και παιχνίδι με παιχνίδι θα βρει το δρόμο της».

Για τους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή περίοδο: «Ως πρωτεύοντα στόχο έχουμε θέσει το να κρατήσουμε όσο μπορούμε απόρθητη την έδρα μας με τη βοήθεια του κόσμου. Αν κάνουμε το απόλυτο μέσα στο Ιβανώφειο θα είναι ότι το καλύτερο, αλλά από εκεί και πέρα στα εκτός έδρας να προσπαθούμε να κλέψουμε τις νίκες. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν και οι εκτός έδρας νίκες.

Όμως ένας εξίσου σημαντικός στόχος που έχει τεθεί είναι να αναδειχτούν οι νέοι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Μην ξεχνάμε ότι σε όλα τα παιχνίδια αλλά κυρίως σε αυτό μέσα στις Σέρρες, η ομάδα είχε τέσσερα παιδιά 19 και 20 χρονών τα οποία πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει άλλος σύλλογος στη κατηγορία που παίζει με τόσο νεανικό σχήμα. Ο Ηρακλής δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το παραβλέπουμε».

Πηγή: bluearena.gr