Κουτίνας: «Αφήνουμε πίσω την ήττα της πρεμιέρας»

koutinas-ikaroiΑνέβηκε βόρεια, καθώς από τον Βόλο φέτος βρέθηκε στις Σέρρες για λογαριασμό των Ικάρων. Ο Σάκης Κουτίνας, αρχίζει κι ενσωματώνεται σιγά-σιγά στην Σερραϊκή κοινωνία, έχοντας συνοδοιπόρους στο νέο του επαγγελματικό ξεκίνημα, την γυναίκα του και την μόλις 18 μηνών κόρη του. Ο forward των Ικάρων, μίλησε στο επίσημο σάιτ της ομάδας για την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για το ματς που ακολουθεί με το Λαύριο, αλλά και για την ομάδα.

Για τον αγώνα με το Λαύριο:

«Αφήνουμε πίσω μας την ήττα της πρεμιέρας, όπου δεν κάναμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής μας και κοιτάμε μπροστά για τον αγώνα με το Λαύριο. Η προετοιμασία κυλάει αρκετά καλά, έχουμε δουλέψει πολύ κι ευελπιστούμε να βγει το παιχνίδι μας στο παρκέ. Προβλήματα τραυματισμών δεν αντιμετωπίζουμε, πέρα από κάποιες μικροενοχλήσεις που έχει ο Μποχωριδης, χωρίς σημασία όμως. Το Λαύριο κέρδισε εκτός έδρας την 1η αγωνιστική τον Αρκαδικό αλλά αυτό δεν λέει κάτι για μας, αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια διαφορετικά και με τις κατάλληλες οδηγίες του κόουτς ελπίζουμε σε κάτι καλό».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Είναι ένα πολύ ζεστό γήπεδο, ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε και έκανε αισθητή την παρουσία του. Τον παρασύραμε κι εμείς με τον ρυθμό μας κάποιες στιγμές, αλλά παρόλο που τον “παγώσαμε” με την εμφάνιση, είναι ένα κοινό που ξέρει να στέκεται δίπλα στην ομάδα»

Για την ομάδα:

«Η ομάδα θέλει πίστωση χρόνου. Είμαστε όλοι οι παίκτες καινούριοι, δουλεύουμε μαζί μόλις 2 μήνες και δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά, αγωνιστικά και προσωπικά. Θεωρώ ότι σε λίγο καιρό θα βλέπουμε μια τελείως άλλη ομάδα στο παρκέ που δεν θα έχει σχέση με την εικόνα της πρεμιέρας».

Για το πρωτάθλημα:

«Η πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη και κρύβει πάντα εκπλήξεις, οι νίκες του Λαυρίου και του Παγκρατίου μου έκαναν εντύπωση».

Για την πόλη των Σερρών:

«Είμαι λίγο καιρό εδώ, αλλά από την πρώτη στιγμή συνάντησα ζεστούς ανθρώπους, χαμογελαστούς που σου μιλάνε θερμά και αυτό με κέρδισε. Βέβαια δεν έχω βγει πολλές φορές έξω επειδή κάνουμε συνεχώς προπόνηση αλλά προσαρμόζομαι».

Για την Ευρωλίγκα το ΝΒΑ και τον Αντετοκουνμπο:

«Παρακολουθώ και Ευρωλίγκα και ΝΒΑ, όσον αφόρα την Ευρώπη ο Ολυμπιακός άλλαξε αρκετά την φιλοσοφία του και το ρόστερ όπως και ο Παναθηναϊκός που ενισχύθηκε. Πιστεύω ότι η Μπαρτσελονα θα είναι αρκετά δυνατή… ενώ το ΝΒΑ αργεί ακόμα. Ο Γιάννης Αντετοκουνμπο είναι φοβερός παίχτης, με τρομερά αθλητικά προσόντα. Ότι του στερήθηκε η ζωή μικρός, του το ανταποδίδει τώρα. Ήταν πολύ δυνατός παίκτης αυτό έχω από την προσωπική μου εμπειρία ως αντίπαλος του».