ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πιστός στο ραντεβού του ο Παναθηναϊκός…

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μοιάζει με ετήσιο ραντεβού… ΟΚ, υπήρξαν κάποιες χρονιές που δεν ήταν συνεπείς οι «πράσινοι» σ’ αυτό το ραντεβού τους, αλλά φρόντισαν στα «Δύο Αοράκια» να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας του μαχητικού Προμηθέα Πάτρας με 85-68. Μία διαφορά που δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, με τους Πατρινούς να στέκονται όχι απλά αξιοπρεπώς, αλλά στο μέγιστο βαθμό που μπορούσαν στο παιχνίδι, δεδομένων των αγωνιστικών προβλημάτων που είχαν ν’ αντιμετωπίσουν.

Photo by basket.gr

Και μάλιστα κατάφεραν να προβληματίσουν τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του Παναθηναϊκού, παίζοντας προσηλωμένοι στο πλάνο τους, όντας εύστοχοι από μέση και μακρινή απόσταση κι εκμεταλλευόμενοι την… πλημμύρα που φαινόταν να έχουν στο μυαλό τους οι αντίπαλοί τους! Αυτό τους επέτρεψε να βρεθούν ακόμη και στο +14
(27-13) στο τέλος της πρώτης περιόδου, εισπράττοντας το χειροκρότημα από τους λίγους φίλους του μπάσκετ που είχαν βρεθεί στο κλειστό του Ηρακλείου, σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι του Final 4 της διοργάνωσης.

Η διαφορά πάντως αυτή αποδείχθηκε «εύθραυστη» και εύκολη να καλυφθεί από τον Παναθηναϊκό, που με μπροστάρη το Νέντοβιτς και τη συμβολή του Έβανς άρχισε να τη «ροκανίζει». Το 27-13 και το 33-24 έγινε 35-36 κι από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι πήρε άλλη μορφή. Ο Προμηθέας έψαχνε να βρει λύσεις για να μπορέσει ν’ αντέξει στο ρυθμό του Παναθηναϊκού, που πάντως είχε βάλει το… νερό στο αυλάκι και βρέθηκε να προηγείται με +14 (59-73) στα μισά της τελευταίας περιόδου. Ο Παπαγιάννης αποτελούσε το φόβητρο για τους παίκτες του Ηλία Ζούρου, που όντας κουρασμένοι – και από τις περιορισμένες λύσεις που υπήρχαν – πάλευαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ. Όμως οι «πράσινοι» είχαν πλέον πάρει το δρόμο για τον τελικό κι ο νεαρός Μαντζούκας (που προέρχεται από τον Προμηθέα) φρόντισε με τα τρίποντά του να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» του Παναθηναϊκού, που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Final 4 και περιμένει να μάθει το νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Χωρίς τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, που δήλωσε στην δωδεκάδα τον Νίκο Χουγκάζ.
Ο Προμηθέας δεν είχε στη διάθεσή του τους Νίκο Γκίκα και Τζεράι Γκραντ, ενώ στη δωδεκάδα δηλώθηκαν τέσσερις έφηβοι, οι Τανούλης, Λάγιος, Μπαζίνας και Πλώτας.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από το τζάμπολ στην μνήμη του πρώην προέδρου της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλη Λυμπεράτου

Το φύλλο αγώνα
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-85
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85
Διαιτητές: Φούφης, Παπαπέτρου, Κάρδαρης
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. (Ζούρος): Ρέι 19 (1), Γκάντι 4, Χαντ 6, Αγραβάνης 14 (1), Ρογκαβόπουλος 3 (1), Σίμπσον 11 (1), Άντριτς 9 (1), Μπαζίνας 2, Τανούλης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 12 (2), Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 3 (1), Κασελάκης, Ουάιτ 12, Γιόβιτς, Νέντοβιτς 18 (2), Έβανς 15 (1), Μαντζούκας 6 (2), Σαντ Ρόος 8 (1)