Λιάπης: «Θα θέλαμε να δούμε περισσότερο κόσμο να μας στηρίζει»

liapis-ethnikiΗ Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το πρώτο βήμα. Βρίσκεται στη Β’ Φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πλέον περιμένει να δει τη σύνθεση του ομίλου της. Σερβία,  Σλοβενία και Ισπανία. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά ο Μιχάλης Λιάπης δείχνει να πιστεύει στην ομάδα του και στις δυνατότητές της.
«Στη δεύτερη φάση βρίσκονται καλές ομάδες. Καλύτερες… Έχουν όλες καλούς και ποιοτικούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε. Θα πω όμως ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Δεν θα έπρεπε. Απλά, θα ξαναπώ, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ίσως εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερό μας πρόβλημα μέχρι τώρα».

Το σημερινό ρεπό της ελληνικής ομάδας και το αυριανό στη διοργάνωση, δίνουν ένα περιθώριο ανασυγκρότησης στους παίκτες του Κώστα Μίσσα: «Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος στην πρώτη φάση. Και στους δύο αγώνες που χάσαμε και στους δύο που νικήσαμε, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορές 10 πόντων και να φτάσουμε σε σχετικά εύκολες νίκες. Αντίθετα, οι αγώνες πήγαν στον πόντο. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Η προσοχή είναι το νούμερο ένα για τον Λιάπη, ο οποίος όμως πηγαίνοντας στο αγωνιστικό κομμάτι έχει να προσθέσει δύο ακόμη στοιχεία: «Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε το κομμάτι της επικοινωνίας στην άμυνα, αλλά και να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα των ριμπάουντ. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παίξουμε καλή άμυνα, να πιέσουμε, αλλά χάνουμε το ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους μας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στο κομμάτι αυτό».

Ο Έλληνας γκαρντ παραδέχεται πως: «Νιώθουμε μια μικρή πίεση, ίσως γιατί η διοργάνωση φιλοξενείται στην Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο αφήνουμε εκτός των γραμμών του γηπέδου, όταν μπαίνουμε για έναν αγώνα. Δεν μπορεί να μας ακολουθεί. Θα θέλαμε πάντως να νιώσουμε ακόμη περισσότερο ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερο κόσμο να μας στηρίζει στο γήπεδο. Είναι κάτι που πάντα βοηθάει».