lountzisΗ εντυπωσιακή νίκη επί της Σερβίας αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων που θα φιλοξενήσει ο Βόλος από τις 23 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου. Ο διεθνής γκαρντ Μιχάλης Λούντζης απέδωσε την άνετη νίκη επί της Σερβίας στην αυτοσυγκέντρωση και το πάθος που επέδειξε εκείνος και οι συμπαίκτες του…

«Μπήκαμε πολύ πιο δυναμικά σε σχέση με το παιχνίδι με την Γαλλία. Χθες είχαμε μπει νωθροί, όμως σήμερα από το πρώτο δευτερόλεπτο πέφταμε για τις διεκδικούμενες μπάλες, τρέχαμε στην άμυνα, ματώναμε για κάθε φάση και δικαιωθήκαμε με την άνετη νίκη» επισήμανε ο νεαρός γκαρντ του Παναθηναϊκού. «Σίγουρα θα μας βοηθήσει ψυχολογικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην συνέχεια. Θα ανέβει η ψυχολογία. Όμως, αυτά τα φιλικά δεν σημασία όσον αφορά το αποτέλεσμα, γίνονται για να βρεθούμε λίγο ως ομάδα και να δούμε που βρισκόμαστε. Την Πέμπτη αρχίζουν τα κανονικά παιχνίδια που έχουν την σημασία τους. Περιμένουμε ο κόσμος να συνεχίσει να είναι το ίδιο θερμός και να έρχεται να μας υποστηρίζει».

Ο Γιώργος Δοξάκης, ασίσταντ κόουτς της Εθνικής, τόνισε από τη μεριά του: «Άλλαξαν πράγματα σε σχέση με το παιχνίδι με την Γαλλία μέσα από την δουλειά που κάναμε… Με το βίντεο και τις ομιλίες κατ’ ιδίαν με τα παιδιά. Είδαν τα λάθη τους στο βίντεο, είδαν τι έπρεπε να κάνουν και θεωρώ πως έπαιξε ρόλο και η παράδοση. Γιατί με τους Σέρβους έχουμε μια παράδοση μέχρι στιγμής θετική. Η Γαλλία με την Σερβία είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, απλά σήμερα πέρα από το πάθος που έβγαλαν τα παιδιά, αλλά και την παράδοση γιατί κάποια από αυτά τα παιδιά τα έχουμε κερδίσει στο Παγκόσμιο, είχε την γιορτή του ο κόουτς και τα παιδιά του έκαναν δώρο τα καλά ποσοστά…

Επίσης, παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και για αυτό φτάσαμε στη νίκη. Κάθε νίκη σε τέτοιο επίπεδο Εθνικών ομάδων βοηθάει πολύ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην έναρξη του Ευρωπαϊκού θα αντιμετωπίσουμε την Κροατία μια ομάδα της οποίας το στυλ παιχνιδιού της μοιάζει με τους Σέρβους και στα κορμιά και στο στυλ παιχνιδιού. Θεωρώ πως θα κριθεί στην άμυνα. Αυτή είναι που μας δίνει τα παιχνίδια και όποτε παίζουμε άμυνα ζεσταίνονται τα παιδιά και στην επίθεση».

Για τους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό «παρών» σε όλες τις μέρες του τουρνουά, ο Γιώργος Δοξάκης σχολίασε: «Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός στην Κρήτη και θεωρώ πως θα είναι εκπληκτικός και εδώ γιατί υπάρχει μια αύρα των παιδιών, τα τέσσερα πέντε παιδιά είναι από την ίδια ομάδα άρα και ο κόσμος εδώ θα μας δώσει δύναμη και θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα».