Λ. Σαλάχας: «Θα εξετάσουμε έαν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αν δοθεί τέτοια εντολή»

Τα πρωταθλήματα και όλες οι αγωνιστικές δράσεις έχουν «παγώσει», καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν αφήνει περιθώρια… Σκέψεις για επανεκκίνηση πάντα υπάρχουν – αφού περάσει η “καταιγίδα” – όμως αυτό το σενάριο θα εξεταστεί πολύ σοβαρά από τους ιθύνοντες, κάτι που ξεκαθαρίζει κι ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών σωματείων Κυκλάδων Λώρης Σαλάχας. Ο πρόεδρος της ΕΣΚ μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» και αναφέρθηκε στο κομμάτι της διακοπής των πρωταθλημάτων, κι αν μετά τα μέτρα ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αυτήν την στιγμή ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που έχει δώσει η Πολιτεία και η ΕΟΚ. Από εκεί και πέρα τι πρόβλεψη μπορεί να γίνει, αυτό μόνο η ΕΟΚ μπορεί να το καθορίσει γιατί από την πλευρά μας εμείς δεσμευόμαστε να δώσουμε έναν πρωταθλητή. Άρα λοιπόν, όταν με το καλό λήξει, θα δούμε τι ημερομηνίες θα δώσει η ΕΟΚ κι αν από την πλευρά μας μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας».

Ποια πρωταθλήματα είναι σε εκκρεμότητα;

«Ακόμη σε εκκρεμότητα είναι το Ανδρικό, το Γυναικείο και επίσης γνωρίζουμε ποιοι έχουν προκριθεί στα final four, παίδων, κορασίδων και εφήβων. Όταν θα έχουμε σαφή άποψη και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν με το καλό αρθούν τα μέτρα. Επίσης, θα δούμε και πότε θα βάλει και τις εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας και πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα των παιδιών στο σχολείο. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι σαφές τοπίο».

Θα κάνω μία υποθετική ερώτηση κ. πρόεδρε. Αν σε περίπτωση η πολιτεία και η ΕΟΚ δώσουν κάποια στιγμή το… πράσινο φως;

«Αυτό είναι πολύ υποθετικό και βέβαια όλα αυτά πάνε για μετά τον Μάιο. Άρα, από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε και την κατάσταση των παιδιών, για να μπορούν να μπουν στο γήπεδο. Θα είναι κάτι παραπάνω από δύο μήνες που θα είναι εκτός προπονήσεων. Άρα θα πρέπει να δούμε και το κομμάτι το πώς αυτά τα παιδιά θα μπορούν να επανέλθουν ώστε να μπορούν να αγωνιστούν. Δεν γίνεται να μπουν απ’ ευθείας στο γήπεδο και να πάνε τα παιδιά με ένταση. Αν γίνει αυτό τότε θα υπάρξουν τραυματισμοί. Θα χρειαστεί μία μίνι προετοιμασία, ένα κομμάτι το οποίο το έχουμε σκεφτεί. Όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, ούτε να δώσουμε ημερομηνίες. Όταν πρώτα με το καλό λήξουν όλα, από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε και θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις».

Οπότε κι εσείς ως Ένωση είστε σε αναμονή των εξελίξεων.

«Ουσιαστικά ναι είμαστε σε αναμονή γιατί δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα για το αν θα συνεχίσουν ή να διακοπούν οριστικά τα πάντα θα εξαρτηθούν με το τι θα ισχύσει την επόμενη ημέρα. Είναι αρκετά πράγματα τα οποία θα πρέπει να αναλυθούν και συζητηθούν. Αν μας βγάλει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο τι πρέπει να κάνουμε, δηλαδή αν ο αθλητής που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στους παίδες την σεζόν 2019-20, όταν θα μπούμε στην αγωνιστική περίοδο 2020-21, θα παίζει στους έφηβους. Τελειώνεις το πρωτάθλημα των παίδων και στη συνέχεια περνούν στους έφηβους; Είναι πράγματα τα οποία θα πρέπει να τα δούμε. Η Ομοσπονδία θα δώσει τις κατευθύνσεις, για το πώς θα ισχύσουν τα πρωταθλήματα και τι τελικά θα ισχύσει. Καμία Ένωση δεν έχει τελειώσει τα πρωταθλήματά της, άρα θα πρέπει να παρθεί κεντρική απόφαση και στη συνέχεια εμείς χρειαστεί να την εξειδικεύσουμε».

Πηγή: sportscyclades.gr