Μάντζαρης: «Δεν είναι εκδίκηση, είναι ευκαιρία»

mantzarisΜπορεί ο ίδιος να μην έχει βιώσει το 2006 ή το 2007, αλλά σίγουρα γνωρίζει την ιστορία ανάμεσα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης προτίμησε να κάνει το δικό του συνδυασμό, με ένα άλλο… ιστορικό σημείο που αναφέρθηκε κατά κόρον στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

«Απέναντι στο Βέλγιο «ξορκίσαμε» τον κακό δαίμονα των τελευταίων ετών με τους νοκ άουτ αγώνες.  Αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν είναι κατάρα, δεν είναι εκδίκηση, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση και να προχωρήσουμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες όπως η Ισπανία. Δεν υπάρχει φόβος σε καμία περίπτωση. Είδαμε άλλωστε μέχρι τώρα στη διάρκεια του ίδιου του τουρνουά πως όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Η Κροατία που ήταν το φαβορί αποκλείστηκε από την Τσεχία. Οι πολλές ήττες από την Ισπανία αφορούν περισσότερο παλαιότερες γενιές και όχι την ομάδα στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Για εμάς είναι ένας σημαντικός αγώνας, ένα προημιτελικός, αλλά δεν θα πρέπει να μπούμε στη λογική της εκδίκησης».

Σε ότι αφορά τις απουσίες που έχει η Ισπανία ο Μάντζαρης έχει τη δική του λογική: «Πιο πολύ συσπειρώνουν οι απουσίες, παρά αποδυναμώνουν. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Ισπανία σε καμία περίπτωση εξαιτίας αυτού. Είναι ομάδα με μεγάλο ταλέντο στην επίθεση και εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα, όπως κάνουμε σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα».

Ο Πάου Γκασόλ δηλώνει το «παρών» και δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ελλάδα: «Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Έτσι δεν λένε; Ας ελπίσουμε ότι θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση. Είναι παίκτης με πλούσιο ταλέντο, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Από ότι ξέρω εγώ, από τη μικρή μέχρι τώρα καριέρα μου, κανένας παίκτης δεν μπορεί να νικήσει μόνος του μια ομάδα».

Τι θα πρέπει νακάνει η Ελλάδα για να πάρει τη νίκη; «Να τους κρατήσουμε χαμηλά στην επίθεση. Είναι περισσότερο επιθετική ομάδα, παρά αμυντική. Αν το κάνουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε και τη νίκη. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και μας σέβονται».