Ματαλών: «Μετράω αντίστροφα για την επιστροφή μου»

«Έχω αρχίσει πλέον να μετράω αντίστροφα. Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, νιώθω καλά, δυναμώνω όσο περνά ο καιρός και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα». Αυτά τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πλεϊμέικερ του Απόλλωνα Μάριος Ματαλών που ήδη απέχει σχεδόν δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και την επέμβαση που υποβλήθηκε στον αριστερό ώμο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Μάριου Ματαλών

Πότε υπολογίζεις να μπεις στο γήπεδο;
«Ηδη έχω μπει. Προπονούμαι, αλλά ακόμη δεν μπορώ να σουτάρω. Ντρίπλες μπορώ και κάνω σε φουλ πρόγραμμα».

Παιχνίδια πότε θα μπορείς να παίξεις;
«Προς το τέλος Φεβρουαρίου. Οριακά αν προλάβω θα προλάβω το ντέρμπι με τον Ηρακλή. Θα δούμε».

Παρακολουθείς το πρωτάθλημα;
«Εννοείται! Και το πρωτάθλημα και την ομάδα».

Και ποια είναι πλέον τα συμπεράσματά σου πηγαίνοντας προς το τέλος του α’ γύρου;
«Δεν θα πω κάτι διαφορετικό από αυτά που φαίνονται στη βαθμολογία. Το Περιστέρι έχει επιβεβαιώσει στο παρκέ ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο. Πιο πίσω είναι ο Ηρακλής με τον Χολαργό και εμείς. Λίγο πιο πίσω η Καστοριά, η Δόξα Λευκάδας. Οι αποστάσεις είναι πλέον μικρές. Θα γίνει μάχη ως το τέλος για τα πλέι-οφ. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ και πολλά μπορεί να αλλάξουν».

Ο Ηρακλής φαίνεται ότι θα είναι βασικός αντίπαλος του Απόλλωνα, τον έχεις δει στο διάστημα της παραμονής σου στη Θεσσαλονίκη;
«Ναι στο ντέρμπι με τον Χολαργό. Ομως θεωρώ ότι με την αλλαγή προπονητή (Χατζηκυριακίδης αντί Αλεξανδρή) θα αρχίσει να παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο. Θα δούμε τι μπορεί να κάνει».

Τον Απόλλωνα τον παρακολούθησες σε Καστοριά και Καρδίτσα, τι γεύση σου άφησε;
«Ηταν δύο παιχνίδια σε δύσκολες έδρες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες Πήραμε το ένα, χάσαμε στο σουτ το άλλο, παλέψαμε όπως κάναμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Είμαστε σε καλό δρόμο. Εχουμε κρατήσει την έδρα μας, έχουμε πετύχει νίκες μακριά από την Πάτρα. Γκέλα δεν έχουμε κάνει και αυτό είναι στα συν. Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα και είναι σημαντικό».

Επόμενο παιχνίδι στο Ψυχικό, το σχόλιό σου;
«Κάθε παιχνίδι εκτός έδρας είναι δύσκολο στην Α2 Εθνική. Το Ψυχικό είναι επικίνδυνη ομάδα. Βασίζεται πολύ στον πλεϊμέικερ της, Θωμά Νίκου. Πιστεύω ότι μπορούμε και εκεί να τα καταφέρουμε».

.

Διαβάστε ακόμη…