Μονομαχία για τη δεύτερη θέση

Τη μονομαχία της δεύτερης θέσης περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17 αγωνιστικής. Ματς το οποίο θυμίζει τις καλές εποχές του μπάσκετ και της Α1, ΑΕΚ και Απόλλωνας θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση σε ένα παιχνίδι «φωτιά». Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι ανάλογο, καθώς στο Λαύριο φιλοξενείται ακόμα μία … ματσάρα, ενώ υπάρχουν και πολλά ντέρμπι που κρίνουν την παραμονή.
Το παιχνίδι της Κρήτης θα διεξαχθεί την Κυριακή.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Η Δόξα στην έδρα της παρουσιάζεται… ακαταμάχητη. Είναι το όπλο  της και έτσι έχει καταφέρει να βρεθεί στην 7η θέση της βαθμολογίας.  Οι Λευκαδίτες βρίσκονται σε φόρμα κάτι που δείχνουν και οι τέσσερις σερί νίκες.  Ο Αμύντας θέλει ένα σπουδαίο «διπλό», το οποίο θα τον ανεβάσει πάνω από την ανεπιθύμητη ζώνη έπειτα από πολύ καιρό. Προβλήματα που ξεπεράστηκαν είχαν κατά την προετοιμασία οι γηπεδούχοι, χωρίς Σαμοθράκη θα παραταχθεί ο Αμύντας.

ΛΑΥΡΙΟ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Λαυρίου, 17:00)

Ένα από τα μεγάλα παιχνίδια της αγωνιστικής. Το Λαύριο θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα που θα τον ανεβάσουν στα υψηλότερα πατώματα.  Οι δύο σερί ήττες είναι πολλές γι΄αυτό και στην έδρα τους θα παλέψουν για τους δύο βαθμούς. Η Νέα Κηφισιά όμως δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει καλό ρυθμό και με αυτόν θα επιδιώξει να κατακτήσει τη νίκη, η οποία θα της δώσει  μεγαλύτερη… ανάσα.  Χωρίς τον Μενουδάκο θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Στο Αργος για να κατακτήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του θα βρεθεί ο Αρκαδικός.  Η ομάδα της Τρίπολης παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και με την ανάλογη σοβαρότητα θα κατακτήσουν εύκολα τους δύο βαθμούς.

ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (3ο ΚΓ Ανω Λιοσίων, 17:00)

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι. Η μάχη της δεύτερης θέσης καλά κρατεί με τις δύο ομάδες να μάχονται με «νύχια και με δόντια» για αυτή. Η ΑΕΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη καθώς σε αντίθετη περίπτωση μένει πίσω στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Οι πατρινοί όμως, θέλουν να καπαρώσουν τη θέση που βρίσκονται εδώ και πολλές αγωνιστικές και η οποία οδηγεί στην Α1 μια να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην τρίτη σερί ήττα τους.   Να θυμίσουμε στον πρώτο γύρο οι «μελανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 81-70.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (ΚΓ Κατερίνης, 17:00)

Ο Πιερικός «καίγεται» για βαθμούς. Η αγωνιστική του κατάσταση απέδειξε και το περασμένο Σάββατο ότι είναι σε υψηλό επίπεδο και ότι μπορεί να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι. Από την άλλη, ο Πανελευσινιακός, ο οποίος θα παραταχθεί χωρίς απουσίες, θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες και να παραμείνει ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα.

ΟΦΗ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ ( Βαρδινογιάννειο, Κυριακή 5/2, 17:00)

Η παράδοση λέει ότι στα αναμεταξύ τους παιχνίδια οι Ικαροι βγαίνουν πάντα κερδισμένοι. Αυτήν θέλουν να «σπάσουν» στον ΟΦΗ. Οι κρητικοί έχουν χάσει δύο συνεχόμενα ντέρμπι και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το τρίτο, ενώ θέλουν να αποφύγουν και τις περιπέτειες. Οι κακές ημέρες των Ικάρων ανήκουν όμως στο παρελθόν.  Οι Σερραίοι πάνε για το «διπλό» καθώς φαίνεται ότι έχουν βρει ξανά τον καλό τους εαυτό.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΕΡΑΜΑ (Μετς, 17:00)

Ένα από τα πιο δυναμικά παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Μετς.  Τα Παγκράτι παίζει το τελευταίο του χαρτί. Με όπλο την έδρα αλλά και το πάθος των παικτών οι «ροσονέρι» θα παλέψουν για τη νίκη που διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες τους για την παραμονή.  Το Πέραμα όμως, θέλει να παραμείνει στις ασφαλείς θέσεις και είναι από εκείνες τις ομάδες που μπορούν να νικήσουν κάθε αντίπαλο.  Χωρίς Συριστατίδη και Μακρή θα παραταχθούν οι «ροσονέρι», ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Άλλο ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ο Πανερυθραϊκός μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες κάτι που τον έστειλε στη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι λοιπόν, θέλει πάση θυσία τους δύο βαθμούς για να πάρει, ώστε να ανέβει… σκαλοπάτι. Ο Ερμής έχει δύο βαθμούς προβάδισμα από τον αντίπαλο και αυτό θέλει να διατηρήσει. Οι φιλοξενούμενοι θα παλέψουν για την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, ενώ παράλληλα, θέλουν να ρεφάρουν από την ήττα του πρώτου γύρου στον Λαγκαδά.