Μονομαχία παραμονής στην Κατερίνη

Το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει καθώς τρεις αγωνιστικές (28η) πλην την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος λίγα παιχνίδια έχουν μαθηματικό ενδιαφέρον. Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στην Κατερίνη, όπου και οι δύο ομάδες έχουν βαθμολογικό κίνητρο,  ο Απόλλωνας θέλει το «διπλό» στην Ερυθραία για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 ενώ ο Πανελευσινιακός το… δίποντο για να χριστεί πρωταθλητής

ΑΕΚ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (3 ΚΓ Ανω Λιοσίων, 17:00)

Ένα παιχνίδι το οποίο η ΑΕΚ το θέλει πολύ καθώς χρειάζεται τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια για να έχει ελπίδες για την τρίτη θέση. Η Δόξα από την άλλη χωρίς άγχος, μετά την εξασφάλιση της παραμονής, θέλει μία καλή εμφάνιση που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη, αφού από εδώ και στο εξής στόχος είναι να τελειώσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα.  Αμφίβολος ο Πέττας.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΛΑΥΡΙΟ (ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Με την προϋπόθεση ότι κατέβουν οι παίκτες, το Λαύριο θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα στο Αργος κατακτώντας δύο εύκολους βαθμούς.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΔΑΚ Σερρων, 17:00)

ΟΙ Ικαροι αποτελούν τον δεύτερο διεκδικητή της τρίτης θέσης και δεν έχουν στόχο να… χαριστούν. Εδώ και καιρό, οι Σερραίοι βρίσκονται σε μία εξαιρετική κατάσταση και αυτό θέλουν να αποδείξουν απέναντι στον Ερμή. Ο σύλλογος του Λαγκαδά, χωρίς πίεση, καθώς και αυτός έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία του, θα προσπαθήσει να … χτυπήσει το ματς και να πάρει μία σπουδαία νίκη. Ο Μπαξεβάνης δεν υπολογίζει τον Τρούλιαλη.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ (ΚΓ Κατερίνης, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Πιερικός έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάθε αγώνα. Η νίκη είναι η τελευταία του ευκαιρία για να διατηρήσει τις ελπίδες του για την παραμονή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα της Κατερίνης αποχαιρετά την κατηγορία.  Σημαντικό παιχνίδι και για τον Αμύντα, ο οποίος θέλει να «καθαρίσει» τη σωτηρία του μια ώρα αρχύτερα.

ΟΦΗ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Βαρδινογειάννειο, 17:00)

Να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Αυτό είναι η επιθυμία του ΟΦΗ, με τους κρητικούς να παίζουν για την… τιμή τους. Μπορεί να έμεινε πίσω όσον αναφορά τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει χάσεις τις μαθηματικές ελπίδες της. Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής πόνεσε ιδιαίτερα τη Νέα Κηφισιά, η οποία θέλει να αποδείξει ότι το ματς της περασμένη ήταν μια κακή παρένθεση. Για τον ΟΦΗ εκτός είναι ο Τουτζιαράκης, ενώ για τη Νέα Κηφισιά ο Μιχαλόπουλος.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Μετς, 17:00)

Αμφίρροπο ματς. Συνέχεια στις εκπλήξεις θέλει να δώσει το Παγκράτι και να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.  Αλλωστε, οι «ροσονέρι» με τις τελευταίες εμφανίσεις του έχει αποδείξει ότι μπορεί αν νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Αρκαδικός όμως, θέλει να επιστρέψει στις υψηλότερες θέσεις και γι΄αυτό αναμένεται να παλέψει μέχρι τέλους.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Ο αποδυναμωμένος Πανερυθραϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα, ο οποίος θέλει πάση θυσία τη νίκη για να διώξει οριστικά και αμετάκλητα το όποιο άγχος και πίεση των τελευταίων αγωνιστικών.  Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν για κάτι καλό, αλλά το κίνητρο των «μελανόλευκων» είναι μεγαλύτερο, αφού σε περίπτωση νίκης οι πανηγυρισμοί θα αρχίσουν με τους πατρινούς να εξασφαλίζουν την άνοδο στην Α1.

ΠΕΡΑΜΑ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Περάματος, 17:00)

Για τις ελάχιστες πιθανότητες θα παλέψει το Πέραμα, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Ο Πανελευσινιακός μετά την κακή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας, θέλει να επιστρέψει στις νίκες καθώς με αυτή θα χρηστεί και μαθηματικά πρωταθλητής. Αμφίβολος ο Κορωνίδης, απών ο Μίχαλος, ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων αμφίβολος είναι ο Σπύρος Μαγκουνής.