Μουράτος: «Στο χέρι μας να γεμίσει το γήπεδο»

mouratosΗ Εθνική Εφήβων κατέκτησε πέρυσι το χρυσό μετάλλιο. Τα περισσότερα από τα παιδιά που σήκωσαν την… κούπα στο Βόλο, έδωσαν ραντεβού φέτος ως Νέοι Άνδρες πλέον, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος πολύ απλά, ξεκαθαρίζει το πως αντιμετωπίζουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τη φετινή διοργάνωση στη Χαλκίδα.

«Νομίζω πως είναι παγίδα να σκεφτόμαστε πως πάμε σε ένα πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Εμείς θα δουλέψουμε σαν να είμαστε στην Α’ Κατηγορία. Στόχος μας είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να ανέβουμε κατηγορία. Δεν κρυβόμαστε! Είμαστε πάλι τα ίδια παιδιά όπως κάθε χρόνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί ξέρουμε ο ένας τον άλλον και θα κυλήσει πολύ όμορφα και αυτή η προετοιμασία».

-Πέρυσι αγωνιστήκατε στο Βόλο, φέτος στη Χαλκίδα. Θετικό για εσάς αυτό το… εντός έδρας;

«Πέρυσι ο κόσμος μας αγκάλιασε, αγκάλιασε τη προσπάθεια που κάναμε και αυτό  λειτούργησε ευεργετικά για εμάς. Μας βοήθησε και θέλουμε και φέτος να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στη Χαλκίδα».

-Περιμένεις και πάλι γεμάτο γήπεδο όπως πέρυσι;

«Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο όπως και πέρυσι έτσι και φέτος. Ελπίζω με τις εμφανίσεις που θα κάνουμε να κάνουμε τον κόσμο να θέλει να έρθει να μας παρακολουθήσει».

-Παρά το ότι παίζετε στην ίδια θέση, πέρυσι ήσουν ίσως ο πρώτος που ανέφερε τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος τραυματίας πέρυσι απουσίασε. Πώς σου φαίνεται η… επιστροφή;

«Σίγουρα είναι πολύ ωραίο που έχουμε τον Αντώνη και πάλι κοντά μας. Είναι από τα άτομα που είμαι πιο κοντά στην Εθνική, γι’ αυτό και τον ανέφερα και πέρυσι. Θέλω κι εγώ να τον βοηθήσω, όσο μπορώ να επανέλθει κι αυτός και να ξαναμπεί στο  κλίμα της Εθνικής. Γενικά το χαίρομαι πάρα πολύ όταν είμαστε συμπαίκτες και θα το ευχαριστηθώ περισσότερο που θα είναι κι αυτό φέτος εδώ στην προσπάθεια της ομάδας».