Μπαρτζώκας:«Εχουμε όρεξη να διακριθούμε»

Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έκανε πρεμιέρα χθες (23/10) με τους Διόσκουρους Κοζάνης να κάνουν δυναμική αρχή καθώς επικράτησαν της Αλεξάνδρειας με 71-68. Ο τεχνικός των περσινών πρωταθλητών της Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ, Ζήσης Μπαρτζώκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη απέναντι στην Αλεξάνδρεια, για το πρωτάθλημα αλλά και το στόχο της ομάδας που είναι η παραμονή.

Αναλυτικά :

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την εκτός έδρας νίκη επί της Αλεξάνδρειας (71-68):

«Ήταν σημαντικό παιχνίδι γιατί ήταν πρεμιέρα πρωταθλήματος, ενώ ήταν το πρώτο ματς των Διόσκουρων στην ιστορία τους στη Γ’ εθνική. Η νίκη μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία επίσης γιατί αντιμετωπίζαμε μία ομάδα η οποία έχει ίδιους στόχους με εμάς. Θέλει να παραμείνει στη κατηγορία. Το ματς πήγε καλά και από την αρχή ήμασταν μπροστά στο σκορ. Γενικά δεν ήμασταν έτοιμοι γιατί είχαμε κάποιες απώλειες από τραυματισμούς με αποτέλεσμα στις προπονήσεις να ήμαστε λίγοι, όμως οι τραυματισμοί τελείωσαν και μπορούμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Αυτό το αποτέλεσμα χαροποίησε πολύ εμάς αλλά και τη διοίκηση γιατί ήταν ένα καλό ξεκίνημα στη περιπέτεια που ξεκινάμε στη Γ’ εθνική. Τη δεύτερη αγωνιστική έχουμε ρεπό, καθώς ο Αμπελώνας έχει αποχωρήσει, οπότε θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε κάποια πράγματα».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

«Το πρωτάθλημα είναι αρκετά πιο δύσκολο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πολλές ομάδες ενισχύθηκαν αρκετά, καθώς παίκτες από ψηλότερες κατηγορίες είτε επέλεξαν να επιστρέψουν στις πόλεις τους είτε προτίμησαν να κατέβουν στη Γ’ εθνική. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τόσο στην άνοδο όσο και στην παραμονή».

Για τους στόχους που έχει η ομάδα του στην πρώτη παρουσία της στις Εθνικές κατηγορίες:

«Κρατήσαμε τον περσινό μας κορμό και αποφασίσαμε να κατέβουμε στη κατηγορία με παίκτες που είναι της πόλης. Για κάθε ομάδα που παίζει για πρώτη φορά σε μία κατηγορία νομίζω ότι στόχος είναι η παραμονή. Αυτό έχουμε θέσει κι εμείς. Βέβαια όσο ψηλότερα τερματίσουμε τόσο καλύτερα θα είναι. Τα παιδιά και εγώ έχουμε όρεξη να διακριθούμε».

Who is who

Ο Ζήσης Μπαρτζώκας είναι αυτή τη στιγμή 32 ετών και το 2003 αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ενώ το 2005 ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του πάνω στην ανθρώπινη απόδοση και υγεία. Από το 2001 μέχρι το 2003 εργάστηκε στις ακαδημίες του Άρη, ενώ το 2004 μετακόμισε στη νεοσύστατη τότε ομάδα, Διόσκουρους Κοζάνης, αρχικά στα τμήματα ακαδημιών

Το 2005 ανέλαβε το αντρικό, το οποίο ανέβασε στην Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ. Από το  2007 έως το 2009 έγινε ξανά υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας, ενώ από πέρσι βρίσκεται ξανά στη θέση του “head coach” του αντρικού τμήματος των Μακεδόνων κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ.