«Μπορεί να περιμένει πολλά το ελληνικό μπάσκετ»

Η αποστολή της Εθνικής Παίδων αναχώρησε το μεσημέρι για το Κίεβο της Ουκρανίας, όπου θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 18 Αυγούστου το Ευρωμπάσκετ U16 και ο Μάνος Μανουσέλης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία.

«Η προετοιμασία ήταν πολύ δυνατή. Ηταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από την προσπάθεια των παιδιών και την προσπάθεια της ομοσπονδίας. Για πρώτη φορά δώσαμε τόσο μεγάλο αριθμό φιλικών παιχνιδιών» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που αναφέρθηκε εν συνεχεία στον πρώτο αντίπαλο της Εθνικής, το Βέλγιο.

«Για το Βέλγιο δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να κάνουμε τα βασικά για πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θα πρέπει δηλαδή να παίξουμε καλή άμυνα και να είμαστε ομαδικοί στην επίθεση. Στόχος είναι να ξεκινήσουμε με τον σωστό τρόπο στην διοργάνωση. Στην πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, καθώς μπορεί να προκρίνονται τρεις από τον όμιλο, όμως, μεταφέρονται οι νίκες και στον β’ γύρο».

Παρ’ ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες για αυτή τη γενιά παικτών, ο Μάνος Μανουσέλης δεν θέλει να προσθέσει στους παίκτες του επιπλέον άγχος. «Στόχος είναι να αναδειχθεί το ταλέντο και η προοπτική των παιδιών μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Θέλουμε να δείξουμε ότι αυτή η φουρνιά διαθέτει παιδιά από τα οποία μπορεί να περιμένει πολλά το ελληνικό μπάσκετ».