Μόνος 1ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Β’ Εθνικής ο Γαλανίδης!

Λίγοι παίκτες είναι συνυφασμένοι με μία κατηγορία, όπως είναι ο Λευτέρης Γαλανίδης με τη Β’ Εθνική. Ο νέος ρέκορντμαν σε συμμετοχές από το Σάββατο (16/3).

Έχοντας ως αφετηρία τη σεζόν 1986-87, όταν “γεννήθηκε” ουσιαστικά η Β’ Εθνική, ουδείς παίκτης έχει μετρήσει στην καριέρα του περισσότερες συμμετοχές στη συγκεκριμένη κατηγορία από τον 37χρονο γκαρντ. Με τη συμμετοχή του στη χθεσινή νίκη των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων επί του Φίλιππου Βέροιας, ο “Λεφ” έφτασε τους 377 αγώνες στη Β’ Εθνική και είναι πλέον μόνος 1ος στην 38χρονη ιστορία της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Βασίλη Εμμανουηλίδη (376).

Μάλιστα, ο Γαλανίδης αριθμεί περισσότερες συμμετοχές ακόμα και από τις 182 εκ των 184 ομάδων που έχουν παίξει όλα αυτά τα χρόνια στη Β’ Εθνική! Μόνο ο Αμύντας (434) και ο Αίας Ευόσμου (379) έχουν μεγαλύτερη… ιστορία στην κατηγορία από τον πολύπειρο γκαρντ, που είναι επίσης 1ος σε χρονιές στη Β’ Εθνική (17), αλλά και 3ος σε πόντους (4.362).

Από εκεί και πέρα…

  • Ένας συμπαίκτης του Γαλανίδη στους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου, αριθμεί 290 συμμετοχές και έμεινε πλέον μόνος του στη 10η θέση της ιστορικής λίστας, ρίχνοντας στην 11η τον Γιώργο Ασημάκη.
  • Ο ΚΑΟΔ έφτασε τις 187 νίκες στη Β’ Εθνική, ξεπέρασε το Μαρούσι και επέστρεψε στην 4η θέση της ιστορικής λίστας, απ’ όπου άρχισε το πρωτάθλημα, πριν τον προσπεράσει ο Ερμής Λαγκαδά (188).